bilde av det perfekte hjemmekontoret for å jobbe hjemmefra

Slik jobber du fra hjemmekontor i 2023

Slik jobber du fra hjemmekontor i 2023

I løpet av 2020 har mange fått oppleve hvordan føles å jobbe hjemmefra, uansett om det var frivillig eller ikke. Verden ble plutselig veldig raskt digitalisert på grunn av Covid-19 pandemien. Store deler av befolkningen ble satt på hjemmekontor, uten å ha noen form for teknisk innsikt i utstyr som kreves for en god opplevelse.

Hva trenger du til ditt perfekte hjemmekontor?

1. Hev / Senk skrivebord

Dette er et must hvis du har planer om å jobbe mye hjemmefra i fremtiden. Det å kunne skifte mellom å stå og sitte å jobbe er ikke kun behagelig, men en kjempefordel helsemessig.

2. Ekstra skjerm 

De som har jobbet hjemmefra de siste månedene har sikkert fått med seg en laptop hjem.

Det kan fungere fint for en liten periode, men om du skal planlegge ditt hjemmekontor for fremtiden, er det å kjøpe en ekstern skjerm ikke noe du kan unngå. En større skjerm er mer avslappende for dine øyne og mye lettere å jobbe på over lang tid. 

Et tips er å bruke både laptop skjermen og dine nye skjerm, så har du mye større oversikt.

3. Ergometrisk stol

En investering alle som har planer om å jobbe på hjemmekontor i årene som kommer bare må gjøre. Det kommer til å spare deg for mye ryggsmerter og det blir lettere å holde fokuset når du sitter behagelig. Et must for alle seriøse hjemmekontor.

4. Et godt kamera og mikrofon

Dette er kanskje det beste tipset du får her. Skaff deg et kamera i full HD og en god mikrofon, og du vil plutselig skille deg ut på alle digitale møter. Du fremstår mye mer profesjonell og blir behagelig å høre på.

Hvis du har veldig mange digitale møter, hadde jeg også ville investert i en lyskilde som tar ditt hjemmekontor til nye høyder.

5. Et stille kontor

Dette blir det tipset som blir kanskje vanskelig for de fleste å implementere.

Men har du muligheten til å jobbe hjemmefra på et stille kontor, er dette toppen av kransekaka. Mye bakgrunnsstøy er både forstyrrende på alle digitale møter, men det reduserer også ditt fokus og kan være slitsomt over lang tid. 

Så skal du bygge det et nytt hjemmekontor, prøv å finn den plassen med minst mulig støy.

bilde av en knvinne som jobber hjemmefra

Hvordan skaffer du en jobb du kan gjøre hjemmefra?

Det å skaffe seg en jobb som du kan gjøre hjemmefra, har blitt mye enklere i løpet av pandemien. De fleste bedrifter har sett at mange ansatte fungerer veldig godt på hjemmekontor. Bedriftene sparer også veldig mye penger på reduserte reisekostnader.

3 tips til hvordan du kan finne en jobb du kan gjøre hjemmefra:

1. Gi beskjed at du vil fortsette med hjemmekontor

Hvis du har trivdes godt med å jobbe fra ditt eget hjem den siste tiden, så gjør din arbeidsgiver oppmerksom på dette. Gi beskjed om at du gjerne vil fortsette å jobbe fra ditt hjem fremover. Om ikke din arbeidsgiver er helt enig, prøv å få til en avtale der du for eksempel kommer på kontoret to ganger i uken.

2. Søk aktivt etter en jobb du kan utføre remote

Det er nå flere å flere som lyser ut stillinger der du kan velge å jobbe remote. Hvis du er usikker på hvordan du finner disse jobbene, så kan du søke på “remote”, “hjemmekontor” eller “hjemmefra” i friteksten på jobbannonsene på finn.no

Det er stor sjans for at du finner noe som passer for deg.

3. Starte din egen bedrift

Hvis du har egenskaper som er ettertraktet og som kan utføres hvor som helst. Så kan det å startet din egen bedrift være perfekt for deg.

Det kreves selvsagt ekstra innsats, men det er mange frilansere og konsulenter som jobber hjemmefra i dag.

Med denne løsningen får du full kontroll over din arbeidsdag, og du kan jobbe når og fra hvor som helst.

Er fremtiden å jobbe fra hjemmekontor?

Det som har skjedd i løpet av 2020 – 2021 er at digitaliseringen som man ventet kom til å ta ti år, ble utført på 3 måneder.

Dette har vel åpnet opp for at det å jobbe fra ditt hjem er blitt helt vanlig. Derfor så ser fremtiden ut slik at det å jobbe fra hjemmekontoret, er kommet for å bli. 

Dette åpner også opp mange muligheter både for arbeidsgiver og arbeidstaker. Arbeidsgivere kan spare mye penger på reisekostnader, reduserte kontorlokaler og andre utgifter rundt logistikk

Arbeidstakerne kan velge å flytte ut av storbyen, der de var avhengig å bo om de skulle jobbe i selskapet. Det gir en fleksibel løsning som er vinn vinn for begge parter.

Så hvis du har blitt veldig glad i å jobbe fra ditt eget hjem, så er nok muligheten stor for at det er noe du kan fortsette med i lang tid fremover.