bilde av om man kan kjøpe kryptovaluta på Nordnet

Kan man kjøpe kryptovaluta på Nordnet?

Svaret på om man kan kjøpe kryptovaluta på Nordnet er nei. Du kan ikke kjøpe kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum direkte på Nordnet. Men du kan kjøpe deg eksponering til Bitcoin gjennom aksjefond som Grayscale Bitcoin Trust (BTC) eller ETFer som CI Galaxy Bitcoin ETF

Grunnen til at du ikke kan kjøpe kryptovaluta hos Nordnet er at de ikke er en kryptobørs. For å kunne investere i kryptovaluta direkte må du handle på en kryptovaluta børs som for eksempel Coinbase eller Firi.

Det er heller ikke noe informasjon om at Nordnet har planer om å innføre kjøp av kryptovaluta på sin plattform i nærmeste fremtid. 

Hvor er det best å kjøpe kryptovaluta?

Svaret på hvor det er best å kjøpe kryptovaluta blir helt opp til hver enkelt person. Men vi anbefaler at du kjøper kryptovaluta på de mest anerkjente handelsplattformene.

Grunnen til at vi anbefaler at du kjøper kryptovaluta på de største plattformene er at det er der du får best pris, din data er trygg og dine kryptovaluta er sikret mot hacking. 

Så det finnes ikke noe entydig svar på dette spørsmålet, da det beste stedet å kjøpe kryptovalutaer vil variere avhengig av dine behov og preferanser. Noen av faktorene du kanskje vil vurdere når du bestemmer deg for hvor du skal kjøpe kryptovaluta inkluderer:

  • Mangfoldet av kryptovalutaer tilgjengelig
  • Brukervennligheten til plattformen
  • Sikkerheten til plattformen
  • Gebyrene som belastes av plattformen
  • Kundestøtten er tilgjengelig

2 Kryptovaluta handelsplattformer vi anbefaler:

Coinbase

Coinbase er et stort amerikansk selskap som er notert på New York børsen, og blir sett på som et meget sikkert alternativ du kan velge å kjøpe kryptovaluta på.

Coinbase har 43 millioner brukere over hele verden og over 2,8 millioner mennesker selger og kjøper kryptovaluta aktivt hver måned på plattformen.

Dette gjør Coinbase til kanskje den mest annerkjente plattformen for kjøp og salg av kryptovaluta. Derfor anbefaler vi gjerne denne til våre lesere.

Firi

Firi er en norsk kryptovaluta handelsplattform som før var kalt MiraiEX. Firi har i dag over 100 000 kunder som handler kryptovaluta på plattformen.

Hos Firi kan du handle kryptovalutaer som Bitcoin, Litecoin, Ethereum, DAI, XRP og Cardano.

Firi er den eneste norske kryptovaluta børsen som er registrert hos Finanstilsynet og er derfor veldig trygt å bruke. Firi kan brukes både gjennom en app på mobilen og på desktop på PC/Mac.

Hos Firi kan du sette inn penger i NOK og ta ut penger til din bankkonto i Norske kroner. Vanligvis tar det 1 virkedag før du har pengene dine på kontoen ved uttak fra Firi.

Vi anbefaler Firi for alle som ønsker å kunne få hjelp til å handle kryptovaluta på norsk og samtidig føler seg trygge hos et firma som er registrert hos Finanstilsynet.

bilde av hvor trygt det er å investere i kryptovaluta

Er det trygt å investere i kryptovaluta?

Det finnes ikke noe fasitsvar på om det er trygt å kjøpe kryptovaluta. Mens noen mennesker tror at kryptovaluta er en trygg investering, mener andre at det er for risikabelt. For å ta en informert beslutning er det viktig å forstå risikoene og fordelene ved å investere i kryptovaluta.

Noen av risikoene forbundet med å investere i kryptovaluta inkluderer høy prisvolatilitet og risikoen for hacking. Kryptovaluta kan også være vanskelig å handle for nybegynnere, noe som kan resultere i tap dersom du ikke har erfaring med handel.

Det er imidlertid også mange fordeler med å investere i kryptovaluta. En av hovedfordelene er at kryptovalutaer er digitale og globale, noe som betyr at de kan brukes hvor som helst i verden. 

De er også sikre og nær umulige forfalske. I tillegg kan kryptovalutaer være anonyme, noe som betyr at de er populære blant de som ønsker å holde sin økonomiske informasjon privat.

Kryptovaluta er også kjent for sin høye avkastning på investeringen, noe som betyr at investorer kan tjene ganske betydelig.

Valget om å investere i kryptovaluta kommer til syvende og sist ned på dine økonomiske mål og risikoappetitt. 

Hvis du er villig til å ta risikoen forbundet med kryptovaluta, kan det være et godt investeringsalternativ for deg. Men hvis ikke liker risiko, kan andre typer investeringer være mer egnet for deg.

For å minimere risikoen ved å kjøpe kryptovaluta hold deg til de mest kjente valutaene som Bitcoin og Ethereum, og bruk de mest kjente krypto plattformene som Coinbase, Firi og Crypto.com.