bilde av en drone du kan tjene penger på

Hvordan tjene penger på drone?

Hvordan kan du tjene penger med en drone? Droner blir mer og mer populære og med god grunn. De tilbyr et bredt spekter av muligheter for bedrifter i alle størrelser. Hvis du er ute etter å tjene penger med en drone, er det mange måter å gjøre det på. 

Her 5 gode ideer til hvordan du kan tjene penger på droner:

  1. Fotografering og video: Droner tilbyr et unikt perspektiv som kan brukes til å ta fantastiske filmer tatt fra luften og bilder. Dette kan være verdifullt for bedrifter og kunder i en rekke bransjer, fra eiendom til turisme.
  2. Levering og logistikk: Droner kan brukes til å raskt og effektivt levere varer til kunder. Dette er spesielt nyttig for virksomheter som opererer i trange eller vanskelig tilgjengelige områder.
  3. Inspeksjonstjenester: Droner kan også hjelpe kunder med å inspisere bygninger, utstyr og andre gjenstander for sikkerhets- eller kvalitet formål.
  4. Lage stilig innhold: Droner er også en utmerket måte for bedrifter og kunder til å lage spennende merkevare relatert innhold for nettsiden eller sosiale medier-kontoene deres.
  5. Landbruk: Til slutt kan du tjene penger på å jobbe med en drone i landbruket. Droner er svært fordelaktige for innhøstings overvåking i landbruket, siden de reduserer tiden og kostnadene til dine kunder som er nødvendige for denne typen prosjekter betydelig.

Hvor mye kan du tjene med en drone?

De fleste droneoperatører begynner i den nedre delen av lønnsskalaen og øker lønnen når ferdighetsnivået deres øker. Dette blir lettere etter som du  stadig får en bedre portefølje.

Det er vanlig å tjene i området fra  750 – 2000 kroner for dronebilder og andre småjobber, selv om det varierer veldig i forhold til lokale markedskrav. For filming av eiendommer og lignende kan du kreve mer av dine kunder.

Det kan være vanskelig å ta ekstra betalt bare fordi det er en stor og dyr bolig, men det er mulig å ta ekstra betalt for boliger på store tomter. Større tomter krever også selvsagt ekstra jobb og mer tid.

Hvordan får du kunder?

For å lykkes i denne bransjen, må du ha en god markedsføringsplan. En av de beste måtene er å bygge nettverk med folk som kanskje kjenner noen potensielle kunder eller kanskje bare noen som trenger hjelp med eiendommen deres selv – det handler om å bygge relasjoner rundt om i bransjen.

Droner har blitt veldig populære i byggebransjen, og det er lett å skjønne hvorfor. Med en drone kan du få et fugleperspektiv av prosjektet ovenfra, uten risiko eller veldig dyrt utstyr!

Å jobbe med forskjellige fotografer eller videografer er også en fantastisk måte å komme inn i enhver bransje på, siden kundene vil stole på personen du jobber for. Sjekk ut Instagram og se om andre i ditt område tilbyr lignende tjenester som kan bidra til å gjøre ting enklere for deg selv!

Regler for å fly droner i Norge

For å kunne fly å tjene penger på droner i Norge så må du  først sette deg inn i regelverket til Luftfartstilsynet.

Vi har prøvd å summere opp det viktigste her:

  • De som skal operere droner som veier over 250 gram eller droner som har kamera, må registrere seg som droneoperatør hos Luftfartstilsynet.
  • Videre må den som skal fly en drone på 250 gram eller mer måtte gjennomføre et e-læringskurs og gjennomføre en e-eksamen tilsvarende dagens ordning. 
  • Reglene gjelder uavhengig av om dronen brukes til hobby/sport eller i profesjonell sammenheng.
  • Unntak for registrering gjelder bare hvis du flyr en drone under 250 gram uten kamera eller hvis dronen er tydelig merket som leketøy. 

Lykke til med din nye virksomhet eller hobby