bilde av alt du trenger å vite om boligflipping

Alt du trenger å vite om Boligflipping

I denne artikkelen lærer du alt du trenger å vite om boligflipping. Boligflipping er prosessen med å kjøpe en eiendom, vanligvis til en lav pris, og deretter selge den til en høyere pris. 

Målet er å tjene penger på differansen mellom kjøpesum og salgssum.

Hva er Boligflipping?

Boligflipping er prosessen med å kjøpe en eiendom, vanligvis til en lav pris, og deretter selge den til en høyere pris. Målet er å tjene penger på differansen mellom kjøpesum og salgssum. Dette er også en hobby eller jobb du kan gjøre hjemmefra.

Boligflippere vil ofte pusse opp eiendommen før de selges, for å øke verdien. Dette kan være en kostbar og tidkrevende prosess, men det kan også føre til mye høyere salgspris og dermed høyere fortjeneste.

Boligflipping kan være en risikabel virksomhet, siden det ikke er noen garanti for at eiendommen vil selges for den prisen du ønsker. Men hvis du gjør god research og velger riktig eiendom, kan det være svært lønnsomt.

bilde av opppussing av bolig før flipping

5 gode tips til Boligflippere

Hvis du tenker på starte med boligflipping for profitt, er det et par ting du trenger å vite. Å flippe boliger kan være en fin måte å tjene penger på, men det er ikke uten risiko. Her er 5 ting du bør tenke på:

1. Kjenn markedet ditt

Dette er en av de viktigste tingene å huske på når driver med boligflipping. Du må vite hvilke eiendommer som selges for i området du ønsker å operere i. Dette vil hjelpe deg med å finne ut hvor mye du realistisk kan forvente å tjene på en flipp.

2. Ikke pusse opp for mye

Det er fristende å ville sette ditt eget personlige preg på en eiendom du skal flippe, men unngå dette. Husk at du flipper boligen for profitt, ikke for din egen glede. Hold deg til kosmetiske forbedringer som vil appellere til et bredt spekter av kjøpere.

3. Ha en realistisk tidslinje

Ikke forvent å flippe en bolig på en måned. Det tar vanligvis noen måneder å finne en eiendom, gjøre forbedringer og selge den. Sørg for at du har en realistisk tidslinje i tankene før du begynner.

4. Kjenn risikoene dine

Å drive med boligflipping har høy risiko. Det er alltid en mulighet for at du ikke vil kunne selge eiendommen med fortjeneste. Sørg for at du forstår risikoen før du begynner.

5. Få hjelp 

Det er mye å ta innover seg hvis du er ny innen boligflipping. Hvis du akkurat har begynt, kan det være en god idé å få litt hjelp fra noen som allerede har lykkes med det. Det er mange bøker, nettsteder og kurs tilgjengelig som kan lære deg hvordan du kommer i gang.

Hvis du har disse tingene i bakhodet, kan du lykkes med boligflipping.

Er boligflipping lovlig?

Ja, boligflipping er helt lovlig. Men det er veldig viktig at du setter deg inn i hvordan du skal betale skatt og forholde deg til regelverket innenfor kjøp og salg av boliger.

Hvor mye kan man tjene på å flippe boliger?

bilde av boligflipping

Du kan faktisk tjene mye penger på å flippe boliger, men det kommer alltid med en høy risiko. Spesielt hvis det er lånte penger, ustabilt marked og du ikke kjenner området tilstrekkelig.

Hvor mye du kan tjene avhenger også hvor mye du bruker på å renovere boligen. Gjør du det meste selv, vil du selvsagt kunne sitte igjen med en større margin.

Ved et godt kjøp, billig renovering og høy etterspørsel, kan du forvente å tjene alt mellom kr 50 000 – kr 1 000 000. 

Her er det mange faktorer som spiller inn.

Skatt på å flippe boliger

Dersom du skal flippe en bolig, vil du måtte skatte av gevinsten du har tjent på salget.

Gevinsten regnes ut ved å trekke inngangsverdien fra utgangsverdien. Inngangsverdien er det beløpet boligen har kostet deg.

Utgangsverdien er det beløpet du får for boligen din når du selger, minus eventuelle utgifter. Gevinsten blir da det beløpet du sitter igjen med når du trekker fra inngangsverdien fra utgangsverdien.

Du er nødt til å skatte 28% prosent av denne gevinsten.

Les mer om skatt på bolig her.

Konklusjon

Boligflipping kan være en risikabel virksomhet, siden det ikke er noen garanti for at eiendommen vil selges for den prisen du ønsker. 

Men hvis du gjør god research og velger riktig eiendom, kan det være svært lønnsomt. Hvis du driver med boligflipping, er det viktig å kjenne markedet ditt. Du må vite hvilke eiendommer som selges for i området du ønsker å operere i.

Dette vil hjelpe deg med å finne ut hvor mye du realistisk kan forvente å tjene på en flipp. Husk også å ikke pusse opp for mye, da dette kan øke kostnadene og redusere fortjenesten. 

Ha en realistisk tidslinje i tankene før du begynner, og vær klar over at dette ikke er en get-rich-quick-ordning. Boligflipping kan være svært lønnsomt hvis det gjøres riktig, men det er viktig å forstå risikoen før du begynner.