Jobbe hjemmefra? 34 jobber du kan gjøre i 2023

bilde av en som jobber hjemmefra på hjemmekontor

Jobbe Hjemmefra

Hva er en Ekstrajobb?

En ekstrajobb som du kan gjøre hjemmefra har blitt veldig populært i det siste, men har du en slik jobb og hva er egentlig definisjonen av en en ekstrajobb?

Der en type ansattforhold som ikke er din daglige jobb, men i tillegg til den. En ekstrajobb eller side hustle, er vanligvis en jobb der du driver med noe du brenner for eller elsker å holde på med som genererer en supplerende inntekt hjemmefra. Uansett om det er for å spare penger eller investere.

En ekstrajobb må ikke forveksles med deltidsjobb, men ett ansattforhold der du bestemmer og har friheten til å jobbe fra hjemmekontoret hvor og når du vil. 

En slik jobb kan selvfølgelig vokse seg større enn din daglige jobb, men det er ikke det som er intensjonen. Det er vanligvis en måte å tjene penger på noe du elsker å holde på med. Har du ingen ideer om hva din ekstrajobb kan være?

Vi har laget en liste med 34 ideer som kan inspirere til å finne en jobb du kan gjøre hjemmefra, tjene ekstra penger og komme i gang med investering.

Største Trend i 2024

Kunstig Intelligens (AI) Software som ChatGPT og Midjourney

Hvordan tjene penger på prompt engineering? Med den raske utviklingen i teknologien så dukker det opp nye jobber hele tiden. En prompt ingeniør (prompt engineering) benytter seg av kunstig intelligens (AI) software som bruker tekst som input for å få et ønsket resultat.

Her er noen eksempler på Generative AI som er avhengig av riktig å nøyaktige text-to -input prompts:

Dette er en spennende felt som du kan komme i forkjøpet av mange innen. 

Se her hvis du vil vite mer: https://www.youtube.com/c/AllAboutAI

34 Lønnsomme Ekstrajobber Hjemmefra

1. Kjøpe og Selge Brukte Telefoner På Nett

Det er allerede bevist at å flippe smarttelefoner på finn.no eller Facebook Marketplace en god måte å tjene ekstra penger på, men det krever at du kjenner markedet godt å følger nøye med. Husk alltid å be om bevis så du ikke kjøper tyvegods eller katta i sekken. Husk også å alltid å ta gode bilder av det du skal selge, dette vil øke din salgsrate.   

2. Leie Ut Et Ekstra Rom på Airbnb

Hvis du har noen soverom eller ett ankes som aldri blir brukt, kan du begynne å tjene penger på å leie ut dette på airbnb.no. Du vil møte forskjellige folk å bli kjent med nye spennende mennesker samtidig som du kan tjene deg gode penger å jobbe hjemmefra.

Hvor mye du kommer til å kunne ta i leie pr.natt er avhengig av hvor du bor. Husk alltid å følge Airbnb sine retningslinjer.

Les mer her om hvordan du lykkes med utleie på Airbnb

3. Selge Tjenester på Fiverr / Upwork

Dette er en veldig grei å enkelt måte å skaffe seg en ekstrajobb på. Hvis du har noe teknisk du er god på, skulle du ikke ha noe problem å skaffe deg en jobb hjemmefra på Upwork eller Fiverr

Dette kan være hva som helst fra å jobbe som oversetter, redigere videoer, SEO eller finne gode oddsspill. Start å selge dine tekniske tjenester i dag, å begynne å tjene penger på nett.

4. Skrive Artikler som Frilanser

Å skrive artikler som frilanser kan være en veldig fin ekstrajobb hvis du er glad i å skrive. Du kan skrive for store nettsider, bloggere eller store firma som trenger mye innhold. Skriv jevnlig over tid, og du vil tjene mer å mer per jobb. Sjekk også ut Upwork/Fiverr.

Les mer her om hvordan du kan få en jobb som frilanser og innholdsprodusent

Steg for steg hvordan jobbe som frilanser på Upwork

5. Leie Ut Din Bil

Dette kan være veldig lettjente penger hvis du bor i et område hvor det er marked for å leie ut bilen din. Legg ut din bil på plattformer som Nabobil. Bilen står vel uansett mest i ro, så hvorfor ikke begynne å tjene penger på den?

6. Interiørdesign / Boligstyling

Hvis du mener du har et godt øye for design og elsker å holde på med interiør og møbler så må dette være den perfekte ekstrajobben for deg. Mange trenger hjelp til å style din bolig for de skal legge den ut for salg, eller når de nettopp har kjøpt seg ny bolig. 

Bor det en designer i deg?

7. Kjøpe og Selge Møbler på Nett

Dette kan også være en veldig lønnsom ekstrajobb du kan gjøre hjemmefra, men det krever at du kjenner din nisje og markedet for å finne det gode kjøpene. Men hvis du har en brennende interesse for møbler og interiør så kan du tjene gode penger her. 

Som vanlig, hvis et tilbud høres for godt ut til å være sant, er det mest sannsynlig det.

8. Bake

Elsker du å bake kaker, brød, muffins eller noe annet godt? Hvorfor ikke gjøre dette til en ekstrajobb. Folk betaler gode penger for herlige desserter og fersk brød om morgenen. 

Ett tips: Start med en markedsundersøkelse og ta forhåndsbestillinger før du begynner å bake!

9. Sosiale Medier Manager

Nesten alle selskap eller firma i dag trenger kontoer på sosiale medier, men ikke alle har tid til å drive med dette for at det skal bli gjort skikkelig.

Instagram, Tik-tok, Facebook og Snapchat er alle relevante plattformer for denne jobben.

Det er her du kommer en å tilbyr dette som en ekstrajobb, å styre andre folk eller firma sine SoMe kontoer kan tjene deg gode penger hvis du vet hva du driver med. 

Start smått, og heller skaler etter hvert når du føler du har full kontroll. Dette kan fort ta over for din daglige jobb 🙂

Les mer her om hvordan du kan tjene penger på sosiale medier

10. Regnskapsfører

Suksessfulle folk å firma har det alltid travelt, og de elsker å outsource ting de ikke orke å gjøre selv. Så hvis du er god i økonomi, matte og har litt regnskapserfaring, kan dette være en perfekt ekstrajobb for deg. Du kan også ta deg betalt per jobb eller timebetaling. En fin jobb å gjøre hjemmefra.

11. Lage Nisje Nettsider

Å bygge nettsider innenfor en spesifikk nisje kan være en veldig lønnsom ekstrajobb, men det krever at du har en viss form for tekniske ferdigheter. Heldigvis kan disse ferdighetene læres ganske greit på YouTube eller gjennom et kurs. 

Det som er så fint med en nisje side er at det er gode muligheter for å sette opp affiliate markedsføring å tjene ekstra penger på dette. For eksempel en side om golf, motorsykler eller å sy kjoler. Jobb hjemmefra å bruk god tid på å bygge opp den nettside.

Les mer her om hvor mye du kan tjene på en nettside.

Steg for steg hvordan du kan tjene en passiv inntekt fra nettsider.

 

12. Kjøp og Salg av Biler

Kjøp og salg av biler er jo en veldig klassisk ekstrajobb, den krever at du har god peiling på markedet og innehar hvertfall noen form for pruteferdigheter. Denne ekstrajobben er også avhengig av kapital for å komme igang, men er samtidig veldig skalerbart.

Så hvis du elsker biler og har et godt øye for en god deal, er kanskje dette den perfekte ekstrajobben for deg.

Bruk Finn.no aktivt for å finne muligheter.

13. Personlig Kokk

Ser du på deg selv som en god kokk? Hvorfor ikke gjøre dette om til en ekstrajobb der du kan tjene penger på noe du liker å holde på med. 

Mange mennesker i dag har verken tid eller evner til å lage seg et godt og sunt hjemmelaget måltid. Derfor kan du tilby dine tjenester ved å komme å lage middag på noen andre sitt kjøkken eller starte med levering av mat.

Dette kan være en lønnsom ekstrajobb, men krever en del tid og du må elske å lage mat 🙂

14. Gå Tur Med Hunder

Den gode gamle klassikeren innenfor ekstrajobber, men det er fremdeles et behov der ute. Under pandemien så har antall hundeeiere steget kraftig, og når folk skal tilbake på kontorene igjen etterhvert så vil mange hunder ha behov for en luftetur. 

Lag deg en profil på Pawshake eller start din egen markedsføring.

15. Handyman Tjenester

Er du en handy mann eller kvinne? Da er det store muligheter for at noen vil betale deg for dine evner der ute.

Start din egen bedrift eller finn jobber på Facebook / finn.no. Uansett hva du er en mester på er det garantert noen som ikke kan dette, og kan betale deg for dine tjenester. Så hva er du god på?

16. Proofreading

Hvis du liker å lese, har et god øye for språk og du kan oppdage når en setning skurrer, så er dette en perfekt ekstrajobb for deg som du kan gjøre hjemmefra. Lag en en profil på Upwork eller Fiverr for å komme i gang. Det er også mye mindre konkurranse om jobber innen norsk språk.

Jeg har tatt på meg en del slike oppdrag på Upwork å tjent noen ganske enkle penger.

17. Nettbutikk

Å selge dine produkter på nett i din egen nettbutikk, eller gjennom Amazon eller Facebook. Du må gjøre en del undersøkelser for å finne et produkt som det er etterspørsel etter, og som er lett å skaffe og sende.

Neste steg er å markedsføre produktet godt, er du usikker på dette kan du bruke Youtube eller finne et nettkurs hvordan du gjør dette. 

Sjekk ut verdens største plattform for e-commerce og nettbutikker, Shopify

18. E-post Nyhetsbrev

Dette kan være en veldig spennende ekstrajobb hvis du vet hvordan du kan skaffe et publikum som vil registrere seg for ditt nyhetsbrev. Finn din nisje å skriv godt og spennende innhold som du sender ut til dine følgere.

Et nyhetsbrev skal være det beste innholdet fra for eksempel den siste uken, dette vil holde dine følgere engasjert og de kan også skaffe deg nye følgere gjennom anbefalinger.

Jobb hjemmefra å tjene penger på ditt nyhetsbrev gjennom reklame, affiliate tilbud eller salg av dine egne produkter. Sjekk ut verktøy som Mailchimp

Les mer her om hvordan du lykkes med å starte ditt eget Nyhetsbrev

19. Youtube Kanal

Å lage videoer på Youtube er kanskje ikke den raskeste måten å tjene penger på, men potensialet er veldig stort. Kom i gang å lage videoer med god kvalitet, som er lett å forstå og engasjerende, så vil du over tid få mange seere.

Bruk Youtube plattformen til å reklamere for dine egne produkter, affiliate tilbud og tjenester du tilbyr. Hvis du er usikker på hvordan du kommer igjen, bruk Youtube =) Les mer her om hvordan du kan tjene penger på Youtube

Sjekk gjerne ut vår YouTube kanal Spardegrik

20. Skrive en E-Book

Finnes det en forfatter i deg? Hvis du mener du har mye godt innhold om en spesifikk nisje og du har gode ideer om hvordan du kan formidle dette, bør du sette deg ned å skrive en ebok. 

Boken trenger ikke å være veldig lang, ofte er rundt 20- 30 sider langt nok, men den må være engasjerende og lett for folk å forstå det du vil formidle.

Last opp boken din gjennom Amazon Kindle og bli publisert på verdens største nettsted.

21. Python Programmering

Dette er kanskje ikke en ekstrajobb for alle, men skulle du ha en interesse for å lære deg et programmeringsspråk eller du allerede kan å programmere Python fra før. Så vil det finnes det flere muligheter for deg å tjene penger hjemmefra.

Du kan jobbe med å programmere som frilanser gjennom jobber fra Upwork eller andre klienter. 

Lage og designe en app som du kan selge.

Du kan lage et kurs eller undervise andre som ønsker å lære seg Python eller andre programmeringsspråk. 

Skriv en blogg eller lage en Youtube kanal som lærer andre å programmere Python.

Her finnes det veldig mange muligheter å tjene penger på, du kan i teorien jobbe med programmering fra hvor du vil. Etterspørselen etter programmerere kommer også til å fortsette å øke i fremtiden, så dette er uten tvil en attraktiv ekstrajobb.

Lær deg mer her om hvordan du kan tjene penger på programmering

22. Digital Annonsering

Nesten alle små og store bedrifter i dag bruker digitale annonser for å nå ut til sine målgrupper. Det kan være annonser på Google, Facebook, Instagram eller Youtube.

Noen må selvsagt designe disse annonsene og optimalisere de for at de skal appellere til målgruppen som bedriften prøver å nå. Det er her det finnes en ekstrajobb for deg som både kan gjøres hjemmefra og som frilanser.

Jobber du kan ta på deg innenfor digital annonsering er:

 • Den grafiske designen av annonsen (Bilder / Video)
 • Optimaliseringen av overskrifter og innhold (SEO)
 • Hvordan annonsen skal treffe riktig målgruppe
 • Budsjettering og planlegging av kampanjen

Alle disse jobbene i listen over er mulig å utføre som frilanser, prøv å spesialiser deg på ett av områdene for å øke sjansene for å lande noen oppdrag.

23. Grafisk Design

Det å skaffe deg en ekstrajobb innenfor grafisk design er kanskje enklere enn du tror. Etterspørselen etter personer som kan utføre slike oppdrag øker hele tiden og du trenger ikke å ha mange års erfaring for å kunne utføre en slik jobb.

Det som kan være en god ide er å spesialisere deg på noen få typer oppdrag som du lærer deg godt. Finn en type software som du liker å jobbe med og lær deg programmet ut og inn. 

Software som for eksempel:

 • Canva
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Photoshop

Hvilke typer jobber du kan ta på deg innenfor grafisk design er veldig variert, vi har laget en liten liste med forslag:

 • Lage Youtube Thumbnails
 • Logodesign for bedrifter
 • Grafiske Instagram og Pinterest poster
 • Grafisk trykk for t-skjorter ol.
 • Postkort
 • Tegnebøker for barn

La din kreative side blomstre og kom i gang med en ekstrajobb innenfor grafisk design i dag.

24. Privatundervisning

Har du kunnskap eller evner som gjerne andre kunne gjerne tenkt seg?

Da har du en mulighet til å starte opp med privatundervisning som en fin ekstrajobb du kan gjøre hjemmefra. Det er kanskje mange som tenker at du ikke vil klare å lære bort noe eller er usikker på om du kan nok om evne til å undervise noen. Men du vil raskt oppdage at jo mer du lærer andre, jo flinkere vil du bli selv.

Det kan være litt vanskelig i starten å finne elever som er på jakt etter det du ønsker å lære bort. Derfor kan du heller lage deg en nettside og noen profiler i sosiale medier, så du heller kan la dine kunder finne deg.

Noen forslag til hva du kan undervise:

 • Instrumenter (Gitar, Piano, Trommer, osv)
 • Skolefag (Matematikk, Norsk, Fysikk, osv)
 • Språk
 • Programmering
 • Matlaging

25. Levere mat for Foodora eller Wolt

Dette er kanskje som du forstår ikke en jobb du kan gjøre hjemmefra. Men er du på utkikk etter å tjene noen raske penger og fleksibel arbeidstid, så kan det å jobbe som bud for Foodora eller Wolt være noe for deg.

For å søke om å bli bud for Foodora så du kan du klikke deg inn på denne nettsiden for å søke

Du må oppfylle disse kriteriene for å kunne søke:

 • Ha en Iphone 4s (eller nyere) eller en Android 4.2 (eller nyere) med tilstrekkelig mobildata
 • Ha en moped, bil eller sykkel
 • Å kunne forstå og gjøre deg forstått på Norsk eller Engelsk
 • Være minst 18 år

For å søke for å bli bud hos Wolt så gjelder nesten de samme kriteriene som hos Foodora. 

Klikk deg her for å søke som bud hos Wolt.

26. Tjene penger på gaming

Det å tjene penger på gaming har blitt en reell mulighet de siste årene gjennom kanaler som Twitch og Youtube. De beste gamerne tjener også gode penger på å vinne turneringer i  populære spill som CS-GO og League of Legends. Selskaper står også i kø for å sponse e-sport lag og spillere. Så det å tjene penger på gaming er fullt mulig i 2022. 

Det finnes selvsagt mange metoder for å tjene penger innen for en så stor sjanger som gaming.

 • Livestream på Youtube eller Twich
 • Egen gaming kanal på Youtube
 • E-sport
 • Spillanmelder

Dette er bare noen få måter du kan generere en inntekt på ved å spille videospill.

Les mer her om de 10 beste metodene for å tjene penger på gaming.

27. Tjene penger på TikTok

TikTok har tatt internett med storm de siste årene. Den sosiale medieplattformen med korte videoer som strekker seg fra femten sekunder til tre minutter har fått over en milliard brukere bare i USA. 

TikTok brukere bruker vanligvis smarttelefonene sine til å lage og dele populære korte videoer som inkluderer dans, komedie, utdanning og mer. 

Dette har åpnet muligheter for bedrifter til å samarbeide med innholdsskapere for å markedsføre sine merkevarer og engasjere potensielle kunder.

Her er noen metoder du kan bruke for å tjene penger på TikTok

 • Bli med i TikTok`s Creator Fund
 • Selg varer til dine TikTok følgere
 • Lage sponset innhold
 • Bygge å selge TikTok kontoer

Dette er bare noen få måter du kan generere en inntekt på fra TikTok

Les mer her om hvordan du kan tjene penger på TikTok

28. Tjene penger på strikking

Den beste måten å tjene penger på avhenger av hva du liker å strikke, og det avhenger også av hva slags type strikker du er. Det er mange måter å tjene penger på strikking, så det er opp til deg å finne ut hva som passer best for deg

Her en noen av måtene du kan tjene penger på:

 • Selg strikkingen din på nettet og på lokale markeder
 • Lær andre å strikke
 • Bli en strikke influencer

Les mer i denne artikkelen om hvordan du kan tjene penger på strikking.

29. Tjene penger på drone

Hvordan kan du tjene penger med en drone? Droner blir mer og mer populære og med god grunn. De tilbyr et bredt spekter av muligheter for bedrifter i alle størrelser. Hvis du er ute etter å tjene penger med en drone, er det mange måter å gjøre det på. 

Her er noen av metodene du kan bruke for å tjene pengeer:

 • Fotografering og video
 • Fotografering og video
 • Lage stilig innhold

Finn ut mye mer om hvordan du kan tjene penger på drone

30. Tjene penger på dropshipping

Hvordan tjene penger på dropshipping? Når en kunde kjøper et produkt fra en dropshipping-butikk, sender en tredjepartsleverandør det direkte til dem. Kunden betaler utsalgsprisen du setter, du betaler leverandørenes pris og frakt, og resten er fortjeneste. Du trenger aldri å håndtere produkter eller investere i inventar.

Her er noen av tipsene for å lykkes med dropshipping:

 • Finn riktig nisje
 • Automatiser nettbutikken din
 • Tilby fantastisk kundeservice

Les mer er om hvordan du kan tjene penger på dropshipping.

31. Prompt Ingeniør (prompt engineering)

Hvordan tjene penger som prompt ingeniør? Med den raske utviklingen i teknologien så dukker det opp nye jobber hele tiden. En prompt ingeniør (prompt engineering) benytter seg av kunstig intelligens (AI) software som bruker tekst som input for å få et ønsket resultat.

Her er noen eksempler på software som er avhengig av riktig å nøyaktige text-to -input prompts:

 • AI kunst som Stable Diffusion / Dall-E 4
 • ChatGPT, GPT-4 eller lignende LLM (large language models)
 • Kommende text-to-input software

Dette er en spennende felt som du kan komme i forkjøpet av mange innen. 

Se video hvis du vil vite mer: https://www.youtube.com/c/AllAboutAI

32. Boligflipping

Hva er boligflipping? Boligflipping er prosessen med å kjøpe en eiendom, vanligvis til en lav pris, og deretter selge den til en høyere pris. Målet er å tjene penger på differansen mellom kjøpesum og salgssum. 

Boligflippere vil ofte pusse opp eiendommen før de selges, for å øke verdien. Dette kan være en kostbar og tidkrevende prosess, men det kan også føre til mye høyere salgspris og dermed høyere fortjeneste.  Ved et godt kjøp, billig renovering og høy etterspørsel, kan du forvente å tjene alt mellom kr 50 000 – kr 1 000 000. 

Dersom du skal flippe en bolig, vil du måtte skatte av gevinsten du har tjent på salget.. Gevinsten blir da det beløpet du sitter igjen med når du trekker fra inngangsverdien fra utgangsverdien. Du er nødt til å skatte 28% prosent av denne gevinsten. 

Boligflipping kan være en risikabel virksomhet, siden det ikke er noen garanti for at eiendommen vil selges for den prisen du ønsker. Men hvis du gjør god research og velger riktig eiendom, kan det være svært lønnsomt. Husk å kjenne markedet ditt, holde deg til kosmetiske forbedringer, ikke pusse opp for mye og ha en realistisk tidslinje.

Her kan du lese mer om boligflipping

33. Snapchat

Å tjene penger på Snapchat i 2023 har aldri vært mer aktuelt, takket være en rekke metoder som er tilgjengelige for brukerne. For dem som ønsker å maksimere inntjeningspotensialet, er nøkkelen å bygge en robust følgerbase og engasjere seg med dem på kreative og meningsfulle måter. Noen av de mest lønnsomme metodene inkluderer å bli en influencer og tiltrekke merkesponsorater, designe augmented reality-linser, selge produkter og tjenester, og til og med jobbe som sosiale medier markedsfører for andre merkevarer.

Utover direkte inntjeningsmetoder er det viktig å vurdere taktikker som kan styrke online tilstedeværelse og dermed inntjeningspotensial. Dette kan inkludere taktikker som å krysse promotere andre sosiale mediekontoer, vokse e-postlisten din via Snapchat, og til og med dele inntekter fra annonser som vises på innholdet ditt. For de som er nybegynnere, kan de starte med å forstå Snapchats unike funksjoner og hvordan man best kan bruke dem for å engasjere publikum.

Til syvende og sist er suksess på Snapchat, som med enhver annen plattform, et resultat av kreativitet, konsistens, og en forståelse av målgruppen. Ved å kombinere disse elementene med de riktige monetiseringsstrategiene, kan enhver Snapchat-bruker finne måter å generere inntekt, enten som en sideinntekt eller som en fulltidskarriere.

Her kan du lese mer om Hvordan du kan tjene penger på Snapchat

34. ChatGPT

ChatGPT tilbyr en mangfoldig rekke av inntektsgenererende muligheter, fra teknologisk innovasjon til kreativt innhold. Du kan bruke denne avanserte AI-modellen til å bygge apps, nettsider eller tjenester selv uten programmeringskunnskaper. Den kan også fungere som en idégenerator for nye forretningsmuligheter, hjelpe deg med å bli en ekspert på AI-prompts, eller til og med assistere i produksjon av video- og lydinnhold.

I tillegg til disse, åpner ChatGPT døren for flere freelance muligheter. Den kan forbedre dine ferdigheter som dataanalytiker, hjelpe deg med å produsere høykvalitets blogginnlegg, eller tjene som en virtuell assistent i en rekke oppgaver. Med så mange måter å utnytte denne teknologien på, er det enklere enn noen gang å generere inntekt på en fleksibel og skalerbar måte.

Her kan du lese mer om Hvordan du kan tjene penger på ChatGPT.