Tjene penger på Airbnb

Hvordan tjene penger på Airbnb?

For å kunne tjene penger på Airbnb må du først lage en konto, dette skal være veldig enkelt å trygt. Bare følg instruksjonene du får fra nettsiden.

Klikk her for å starte din konto hos Airbnb

Noen tips for at din profil skal virke mest mulig autentisk:

 • Fyll ut all informasjon om deg selv. Vær detaljert når du skriver om deg selv. Hvis gjesten kan velge mellom flere gode annonser, så ser de ofte på hvilken profil som ser mest troverdig ut.
 • Bekreft din identitet og last opp et godt bilde der de ser hvem du er. Det å få din profil bekreftet er med å skape trygghet både for dine gjester og når du selv skal leie en bolig. Legg også ved ditt mobilnummer og kanskje en link til sosiale medier.
Du er nå klar for å kunne begynne å tjene leieinntekter fra Airbnb.

Leieinnteker fra Airbnb

Airbnb vil guide deg gjennom denne prosessen og gjøre den så enkel at det er nesten umulig å gjøre feil her. Noen vanlige spørsmål som plattformen hjelper deg med:

 • Hvor mye skal du ta i leieinntekter per natt? Airbnb kommer her med et forslag basert på andre annonser i nærheten av deg. Om du ikke skulle være fornøyd med det plattformen foreslår, så er det uansett du som bestemmer prisen til slutt.
 • Du vil kun at din annonse skal være gyldig for visse datoer. Her vil du få tilgang til en kalender der du selv velger hvilke datoer som din annonse skal være aktiv på. For eksempel at ditt overnattingssted kun kan leies på helg.

Hvis du fremdeles sliter med få å annonsen slik du ønsker at den skal fremstå, så har Airbnb kundeservice personell som er spesialister på å legge ut annonser som kan hjelpe deg.

bilde av vertskap på airbnb

Tjene penger som Airbnb vertskap

Dette er kanskje det viktigste når du lager din annonse. Det er her du skal overbevise potensielle gjester om at de burde velge ditt overnattingssted og du kan starte å tjene penger.

Prøv å beskriv stedet slik at de som er på utkikk etter en plass å overnatte, kan se for seg hvordan de vil få det hos deg.

Husk alltid: Det er din beskrivelse av ditt overnattingssted som kan utgjøre forskjellen å få gjestene til å velge ditt sted over dine konkurrenter.

Korrekt beskrivelse av ditt utleiested

Skal du kunne tjene ekstra penger på Airbnb så er det veldig viktig at din beskrivelse av overnattingsstedet er korrekt. Airbnb sine gjester stoler vanligvis på andre anmeldelser tidligere gjester har lagt igjen.

Så det siste du vil er å få en dårlig anmeldelse, fordi du har lagt til ting i din annonse som ikke stemmer.

La heller dine gjester få vite om på forhånd hvis det skulle være noe med ditt overnattingssted som kan oppfattes som negativt. For eksempel støy fra nabolaget, dårlig wi-fi eller andre ting. Ærlighet varer lengst hvis du vil tjene penger på Airbnb.

Lag en liste med fordeler

Å lage en liste med fordeler for dine gjester kan være det som avgjør om de velger deg blant konkurrentene dine. Fordelene skal ikke ha noen ekstra kostnad, men bare være noe ekstra til dine gjester. Dette kan lett tjene deg noen ekstra kroner.

Mine forslag til lister:

Essensielle ting som må være på plass:

 • Internett
 • Vannkoker
 • Kaffe og Te
 • Rene Håndklær

Bonus:

 • Sjampo og dusjsåpe
 • Enkel frokost
 • Lokale matvarer (sjokolade, brunost)
 • Liste med ting å gjøre i området du leier ut
 • Dine personlige favoritt spisesteder / aktiviteter

Alt dette vil få din annonse til å skille seg ut, og gir deg større sjanse for at gjestene velger deg og du kan få høyere leieinnteker.

bilde av fotograf som tar bilder til airbnb

Øk renteinntektene med gode bilder

Bildene du tar av ditt overnattingssted er kanskje viktigere enn selve annonsen din. Derfor er det lurt å bruke litt ekstra tid på å få tatt bilder du er veldig fornøyd med, dette kan igjen føre til at du kan få høyere leieinntekter.

Noen tips til å ta gode bilder:

 • Rengjør overnattingsstedet (Rydd opp, få bort unødvendige ting fra hyller og bord, fjern personlige eiendeler, legg på nye sengeklær)
 • Ta bilder i naturlig lys – Helst på en solfylt dag hvis mulig
 • Få med hele rommet når du tar bilder (Ta bilde fra ett hjørne, stå på en stol, bruk vidvinkel kamera for å få god romfølelse i bildene)
 • Ta med noen bilder av nabolaget og uteområdet rundt overnattingsstedet

Når du har tatt bilder du er fornøyd med, husk å legg ved en god beskrivelse til hvert bilde. Bruk ord som beskriver de dårligste rommene med positive ord.

For eksempel har du et veldig lite bad kan du skrive “koselig lite bad”. Eller beskriv komfyren din som “Gammel men fremdeles like god”

Vær ærlig, men ikke fokuser på det negative.

Følg opp dine gjester

Ta kontakt med dine gjester etter noen timer for å høre om alt er som det skal. Det er en enkel ting som kan redde deg fra å få en dårlig anmeldelse og mulig miste leieinnteker, hvis de skulle være misfornøyd med noe.

Svar på alle spørsmål

Prøv å svar på alle spørsmål interesserte gjester har rundt ditt overnattingssted. Å opprettholde en høy prosentandel på alle henvendelser kan hjelpe deg å bli en Superhost.

Airbnb sitt meldingssystem er bygd opp slik at du som utleier må ha siste ordet i en samtale for å få godkjent response rate. Så prøv alltid å avslutt samtalen med ett tusen takk eller lignende.

bilder av anmeldelser fra airbnb

Gi og få anmeldelser fra dine gjester

Prøv så ofte som mulig å samle inn anmeldelser fra dine fornøyde gjester. Du kan starte denne handlingen med å anmelde dine gjester først. Anmeldelser er viktig hvis du har planer om å tjene penger på Airbnb og en avgjørende faktor om noen velger ditt overnattingssted fremfor noen andre. 

Hvis du tror noen har hatt av en eller annen grunn en dårlig opplevelse hos deg, prøv å unngå samtaleemne anmeldelser. Hvis du likevel skulle få en dårlig anmeldelse, svar høflig at det var beklagelig at de hadde et dårlig opphold.

Ha en kontaktperson hvis du er borte

En siste viktig ting hvis du har planer om å tjene penger på Airbnb er å skaffe deg en kontaktperson hvis du har planer om å reise bort mens du leier ut. Dette kan gjøre alt mye enklere hvis det skulle oppstå en situasjon med dine gjester. 

Da slipper du at gjestene prøver desperat å få tak i deg uten suksess, dette er å be om å få en dårlig anmeldelse.

Siden anmeldelser er noe av det viktigste for din Airbnb konto er dette lurt å følge opp.

Oppsummering

 • Det å leie ut et overnattingssted på Airbnb kan være en lærerik og fin måte å tjene ekstra penger på
 • Du kan jobbe hjemmefra og du har full kontroll på når og til hvem du vil leie ut til og hvor mye leieinnteker du kan tjene.
 • Lag en god og ærlig beskrivelse av ditt overnattingssted
 • Ta gode bilder i naturlig lys
 • Lag en liste med fordeler ved ditt sted
 • Følg opp dine gjester
 • Gi og få anmeldelser