Hvordan tjene penger på Snapchat?

Å tjene penger på Snapchat i 2023 handler først og fremst om å bygge opp en stor følger base som elsker innholdet ditt. Deretter kan du utnytte denne følger basen til å tiltrekke deg merkevare-avtaler, selge produkter, eller kryss promotere på andre plattformer.

Selv om det er den beste måten, er det ikke den eneste måten.

I denne artikkelen vil jeg guide deg gjennom 10 forskjellige måter å tjene penger nett på en av verdens mest populære sosiale medieplattformer.

Uavhengig av om du er en erfaren teknologientusiast eller en total nybegynner, hvis du vil vite hvordan du kan tjene penger hjemmefra på Snapchat, fortsett å lese!

Hvordan tjene penger på Snapchat – De 10 beste metodene:

1. Legg ut korte videoer for å bli fremhevet på Snapchat Spotlight

 Spotlight-funksjonen er et sted der videoene dine kan bli funnet, ikke bare av følgerne dine, men også av alle som kan være interessert i din type innhold/nisje. Det er en flott måte å nå nye brukere som ennå ikke følger deg!

For å maksimere potensialet ditt for å bli viral og få betalt, er det viktig å skape innhold som skiller seg ut, enten det er morsomt, informativt eller rørende. For å bli fremhevet på Spotlight, må innholdet ditt resonnere og bli delt, så sørg for å bruke fengende bilder og smarte titler for å tiltrekke folk, og oppmuntre dem til å engasjere seg og dele.

Prøv også å lage videoer om trender eller aktuelle hendelser for enda større innvirkning. Jo større publikum du når, jo større sjanse har du for å bli fremhevet og få muligheter for å tjene penger.

2. Design utvidede virkelighets linser (AR) på Lens Studio

Hvis du ser etter en interaktiv og kreativ måte å tjene penger på Snapchat, er design av utvidet virkelighet linser (AR) på Lens Studio en engasjerende og oppfinnsom måte å tjene penger på Snapchat. Med Lens Studio kan du designe dine egne AR-opplevelser som lar brukerne legge til interaktive og lekne elementer i snappen deres.

Lens Studio tilbyr en rekke kraftige redigeringsverktøy, som et bibliotek med tekst, animasjoner og effekter du kan legge til, og en rekke ansikts- og objekt oppfølging slik at linsen din reagerer på miljøet den er i. Mulighetene er nesten uendelige – fra en skreddersydd 3D ansikts linse som legger over animasjon, til et dansende posefilter, og til og med en spesiell eksklusiv linse som bare kan nås av brukerens følgere på Snapchat.

Du kan også sende inn linsene dine direkte til Snapchat, som deretter godkjenner linsene og legger dem i markedet for brukere å finne og kjøpe. Der vil du ha muligheten til å sette dine egne priser og tjene penger på Snapchat hver gang linsen din blir kjøpt av brukere.

Å skape en unik og fremragende linse vil hjelpe deg med å skille deg ut fra mengden, drive brukerengasjement og til slutt generere inntekt.

3. Bli en influencer og tiltrekk deg merkevare sponsoravtaler 

Som jeg nevnte i starten av denne artikkelen, kan det å bli en influencer på Snapchat være en ekstremt lønnsom måte å tjene penger på, og det kan føre til mange muligheter.

For å komme i gang, må du lage engasjerende innhold. For eksempel, hvis folk hvordan man gjør noe verdifullt, underhold, utdannelse, informasjon, arrangerer giveaways og sørg for å koble deg til følgerne dine på et personlig nivå.

Når du har etablert deg selv og fått en følger base, kan du begynne å forhandle merkevare-partnerskap som kan gi jevn strøm av ekstra inntekt.

Du kan også kryss promotere andre til plattformer, forhandle affiliate-avtaler og selge dine egne produkter.

Nøkkelen til suksess som influencer, er å ha en klar forståelse av mål demografien din og tilpasse innholdet til det aktuelle publikummet.

bilde av hvordan du kan tjene penger på Snapchat

4. Selg produkter og tjenester ved hjelp av Snap Ads

Snapchat gir deg muligheten til å promotere produkter og tjenester for seerne dine med noen få enkle klikk.

Enten du er en enkeltperson som ønsker å tjene penger på din personlige konto, eller en større virksomhet som ønsker å nå et bredere publikum, hjelper Snap Ads til å drive merkevarekjennskap og øke salget.

Her er hvordan du kommer i gang:

 • Lag en høykvalitets reklame som gir seerne en engasjerende historie eller opplevelse. Du kan inkludere videoer, bilder, infografikk, eller karuseller. Hvis du er en virksomhet, bør annonsen din inkludere en lenke til nettstedet ditt, slik at kunder enkelt kan kjøpe produktet eller tjenesten din.
 • Velg publikummet ditt. Du vil målrette mot personer som mest sannsynlig er interessert i produktene eller tjenestene du tilbyr. Snapchats publikumsinnsikt verktøy lar deg velge demografien og interessene til de ønskede seerne.
 • Sett opp et budsjett. Snapchats Ads Manager lar deg velge et daglig budsjett og bestemme hvor mye penger du ønsker å bruke per dag eller uke.
 • Start salget. Etter at du har satt opp annonsen din, vil den bli distribuert i brukerhistoriene, historie annonser, og på oppdagelse siden. Du kan inkludere et spesialtilbud for seere som klikker på annonsen din, eller la kunder kjøpe direkte fra nettstedet ditt eller appen. Du vil kunne se ytelsen til annonsene dine i Snapchats Ads Manager.

Med de riktige strategiene og den riktige annonsen, kan du begynne å tjene penger på Snapchat-kontoen din med en gang. Bruk tid på å forske på publikummet ditt og lage en overbevisende annonse som resonnerer med dem.

5. Fremme andres produkter mot en provisjon

Provisjoner fra salg av produkter og tjenester, også kjent som affiliate marketing, er en flott måte å tjene mer penger på med innholdet ditt. For å komme i gang, må du enten være proaktiv i å bygge opp publikummet ditt, eller bruke annonsering til å promotere.

Her er noen tips for å maksimere suksessen din ved å promotere andres produkter:

Først, bli med i kvalitets affiliate markedsføring programmer som er relevante for publikummet ditt. Det er ingen vits i å promotere den nyeste reiseappen, hvis publikummet ditt ikke elsker deg for innleggene dine om reise!

For det andre, finn produkter og tjenester som du personlig har brukt eller som kommer sterkt anbefalt. Hvis du promoterer dårlige produkter, vil det komme tilbake på deg og skade ditt rykte som en influencer.

For det tredje, skap verdifullt og interessant innhold rundt det du promoterer. I stedet for bare å legge til en lenke i et innlegg og fortelle noen at du anbefaler det, vis hvordan du har brukt det, eller hvordan en følger kan bruke det.

Folk elsker å kjøpe, men de hater å bli solgt til, så ikke selg, utdann eller underhold. Sannsynligheten er at du vil ha bedre konverteringer.

Til slutt, bygg en e-postliste. Jeg snakker mer om dette senere i artikkelen, men jo flere mennesker du kan ta ut av en tredjeparts plattform og pleie et forhold med på en ressurs du har full kontroll over, jo mer penger kan du tjene.

6. Opprett Snapchat-annonser for andre bedrifter

Hvis du ikke vil bygge din egen følger base, eller selge dine egne produkter, hvorfor ikke lage Snapchat-annonser for andre bedrifter? I hovedsak tilbyr du nå en tjeneste for et digitalt markedsføringsbyrå i stedet for å være den digitale markedsføreren.

Med denne modellen vil bedrifter betale deg for å komme opp med det kreative, kopien, og forske på de riktige publikummerne for å annonsere sine produkter, tjenester, eller arrangementer.

For å gjøre det bra med dette, må du ha en historikk med å lage høye konverterende annonser for bedrifter. Start med å få med noen venner og tilby tjenestene dine gratis mens du forbedrer ferdighetene dine.

Når du har noen resultater og attester, kan du bruke en plattform som Upwork.com for å finne bedrifter og kunder som leter etter Snapchat Ad-eksperter.

Ettersom du bygger opp virksomheten og ryktet ditt, kan du opprette ditt eget nettsted og ansatte underleverandører for å hjelpe deg med å utvide virksomheten din.

bilde av hvordan du kan tjene penger på Snapchat

7. Deling av annonseinntekter

Deling av annonseinntekter er en enorm mulighet for enhver Snapchat-bruker med følgere, da det lar dem dra nytte av inntektene som genereres av annonser som vises på innholdet deres.

Prosessen er relativt enkel. Hvis du har innhold som er populært nok og et publikum som engasjerer seg med innholdet, når Snapchat viser annonser, får du en andel av inntektene som genereres gjennom disse annonsene. Deling av annonseinntekter lar deg dra nytte av populariteten til innholdet ditt og generere inntekt basert på størrelsen på følger basen din og engasjementsnivået.

Akkurat som med YouTube, etter en tid, hvis innholdet ditt får høye engasjementsrater, er det en form for passiv inntekt, da du ikke trenger å gjøre noe ekstra arbeid utover det du gjorde for å lage innholdet i utgangspunktet.

Som en sidebemerkning er det det samme i bloggverdenen. Jeg laget alt mitt skriftlige innhold, la til affiliatelenker og monetiseringsstrategier, og en dag bestemte jeg meg for å begynne å jobbe med et annonsenettverk og vips! Akkurat slik fikk jeg en ekstra 15000 – 20000 korner i måneden uten å gjøre mer arbeid. Det er en flott forretningsmodell for å gjøre noe du elsker!

8. Kryss Promoter dine andre sosiale mediekontoer

Å engasjere seg med følgerne dine på Snapchat er nøkkelen til å tjene penger på plattformen.

Men det stopper ikke der; når du først har bygget et publikum på en plattform, blir det uendelig enklere å vokse på andre plattformer!

Hvis du allerede har en følgerbase på en annen plattform, som for eksempel Instagram, kan du poste lenker til følgerne dine for å komme og se innholdet du lager på Snapchat.

Hvis du allerede har bygget et publikum på Snapchat, men nå vil du dominere TikTok, så fortell følgerne dine på Snapchat å følge din nye TikTok-konto.

Målet er å bruke hver plattform til å hjelpe med å vokse på en annen plattform som du kan tjene penger på.

Jo flere populære plattformer du har, jo mer penger kan du tjene!

bilde av hvordan du kan tjene penger på Snapchat

9. Bruk Snapchat for å vokse e-postlisten din

Å skaffe abonnenter til e-postlisten din kan være en skremmende oppgave, men hvis du ønsker å tjene penger på Snapchat, er det avgjørende å inkludere innsats for listebuilding i strategien din.

Som jeg sa tidligere, er det viktig for den langsiktige veksten av merkevaren din å ta følgere bort fra tredjeparts plattformer og skape en ressurs du eier og har kontroll over.

På den måten kan du pleie og utvikle dypere relasjoner med abonnentene dine, og e-postlisten gir deg en annen, mer personlig kanal for å generere salg.

Start med å legge ut innhold på Snapchat som oppfordrer brukere til å bli med på e-postlisten din. Husk å nevne eksklusive tilbud og avtaler som venter dem som abonnerer.

Du kan legge til litt morsomt innhold i snappene dine, som for eksempel å inkludere en konkurranse eller et spill deltakere kan spille for å ha en sjanse til å vinne en premie, med insitamentet for å melde seg på er å abonnere på listen.

Inkluder lenker til registreringssiden i biografien din, slik at seerne enkelt kan besøke siden hvis de ønsker å abonnere.

Hvis du også har en blogg, kan du legge ut små utdrag med en lenke til blogginnlegget i snappene dine. Dette vil gi brukeren innsikt i innholdet ditt og muliggjøre at de besøker innlegget for mer informasjon, og til slutt abonnerer på listen din.

Du kan lage Snapchat-historier som inneholder lenker til bedriftssiden din, hvor brukerne kan finne all informasjon om å abonnere på listen din, som hva som vil bli sendt etter registrering og hvor ofte.Sørg for å inkludere fengende og spennende visuelle elementer som vil oppfordre seerne til å sjekke det ut.

Du kan også være vert for regelmessige Snapchat Q&A’s og be seerne om å bli med på listen for å motta andre eksklusive tilbud og giveaways. Denne enkle og morsomme måten å oppfordre til påmelding vil gi deg mange nye medlemmer til e-postlisten din.

 

10. Bli en Snapchat sosiale medier markedsfører for andre merkevarer 

Å bli en sosiale medier markedsfører for andre merkevarer på Snapchat er en av de raskeste og mest lønnsomme måtene å tjene penger på. En sosiale medier markedsfører har i hovedsak ansvaret for å administrere sosiale medier kontoer for forskjellige merkevarer, ofte på flere plattformer samtidig, for å skape oppmerksomhet og vokse online tilstedeværelse.

Snapchat er spesielt en flott plattform for bedrifter å nå ut og engasjere seg med sitt publikum på en morsom og kreativ måte.

Som en Snapchat-markedsfører er jobben din å skape innhold, overvåke merkets sosiale tilstedeværelse og øke rekkevidden.

Du vil designe innovativt innhold og kampanjer for å få maksimalt engasjement. Du vil også være et bindeledd mellom merket og samfunnet ved å svare på kommentarer, meldinger og spørsmål.

Du kan også være ansvarlig for å øke Snapchats ytelse og spore resultatene.

Kvalifikasjonene som kreves for en Snapchat sosiale medier markedsfører er kreativitet og nåværende kunnskap om Snapchat. Du må ha en strategi for å lage innhold samt spore resultatene dine.

Du vil også ha forståelse for analyser og bruke analyseverktøy for å måle ytelse. Det er en selvfølge at kommunikasjons- og skriveferdighetene dine er fremragende.

Hvis du har ferdighetene og litt kunnskap om merket du annonserer for, er det å bli en Snapchat-markedsfører en flott måte å tjene penger på Snapchat-kontoen din.

Du kan enten tilby tjenestene dine uavhengig eller jobbe direkte med et merke eller markedsføringsbyrå. Denne typen arbeid er en flott mulighet til å få verdifull praktisk arbeidserfaring og tjene penger mens du gjør det.

bilde av hvordan du kan tjene penger på Snapchat

Tips for å tjene penger på Snapchat

Å tjene penger på Snapchat kan virke som en skremmende oppgave, men med de riktige strategiene er det mulig å raskt oppnå profitt.

Her er noen tips du bør ha i bakhodet for å sikre suksess:

 • Utnytt influencere – Influencere på Snapchat har kraften til å nå et stort publikum og oppnå høyt engasjement. Utnytt din evne til å nå et bredt publikum for å lage sponset innhold for produktet ditt.
 • Bruk annonser – Snapchat-annonser setter merker foran brukere som har vist en genuin interesse for produktene deres. Bruk annonser for å generere leads, øke salget og øke merkevarebevisstheten.
 • Promoter tilbud – Lag eksklusive tilbud for å promotere produktene dine på Snapchat. Du kan motivere brukere til å kjøpe ved å tilby rabattkoder, eksklusive rabatter eller andre insitamenter.
 • Ha det gøy – Omfavn den morsomme naturen til Snapchat som en plattform for å lage innhold som engasjerer brukerne. Hold utfordringer og giveaways, eller del morsomme historier.

Hvordan øke antallet følgere på Snapchat

Hvis målet ditt er å bli en influencer og tjene penger via merke sponsoravtaler eller salg av produkter og tjenester, er det avgjørende å øke antallet følgere på Snapchat.

Her er noen tips for å hjelpe deg med å bygge din Snapchat-følgerbase:

 • Post regelmessig: Det er viktig å poste ofte og være konsekvent med Snap-innholdet ditt. Ved å sørge for at Snappene dine er interessante, kreative og engasjerende, samtidig som de er tro mot merkevaren din, kan du tiltrekke flere følgere. Bli flink til å poste relevant innhold regelmessig.
 • Samarbeid med likesinnede: Vurder å inngå partnerskap med likesinnede personer og merker på Snapchat. Ta kontakt med bransjeledere og samarbeid med dem for å øke antall følgere og engasjere publikummet ditt.
 • Bruk Snapchats funksjoner til din fordel: For eksempel kan du bruke Snapchats historiefunksjon i innleggene dine for å lage innhold som er dynamisk og som enkelt kan deles for å øke antall følgere. Prøv også å eksperimentere med filtre, geofiltre og andre linser for å få Snappene dine til å skille seg ut og få flere visninger.
 • Be om omtale: Be venner og familie om å gi Snappene dine en omtale eller dele dem med sine følgere. Dette er en flott måte å øke eksponeringen og skape buzz rundt innholdet ditt og det du har å tilby.
 • Arranger konkurranser eller giveaways: Vurder å være vert for konkurranser eller giveaways på Snapchat-kontoen din. Dette vil ikke bare engasjere den nåværende følgerbasen din, men kan også tiltrekke nye følgere og merkesponsorer.

Ved å følge disse enkle tipsene kan du begynne å bygge en vellykket følgerbase og tjene penger på Snapchat!

bilde av hvordan du kan tjene penger på Snapchat

FAQ - Hvordan tjene penger på Snapchat

Nå som du vet hvordan du kan tjene penger på Snapchat, la oss gå gjennom noen vanlige spørsmål og forespørsler om plattformen.

Hvor mye penger kan du tjene på Snapchat?

Avhengig av hvem du er, hvor kreativ du er, og hvilke typer muligheter du forfølger, kan du tjene alt fra noen hundre til titusenvis av dollar med den riktige kombinasjonen av innsats, strategi og flaks.

Når det kommer til potensialet du har for å tjene penger på Snapchat, er du bare begrenset av din egen kreativitet og ambisjon.

For å maksimere inntektene dine er det lurt å forstå markedet og hvordan du best kan utnytte dine talenter og evner. Studer ulike taktikker, fokuser på én strategi, og dykk inn i å bygge relasjoner med merkevarer som trenger hjelpen og tjenestene dine.

Hvor mange abonnenter trenger du for å tjene penger på Snapchat?

Sannheten er at det ikke finnes noe klart svar på dette, da alles situasjon vil være forskjellig.

Hvis målet ditt er å lage Snap-annonser for andre bedrifter eller bli en sosial media manager, trenger du imidlertid ikke mange følgere i det hele tatt.

Hvordan tjene penger på Snapchat - Oppsummering

Som du ser, er det mange måter å tjene penger på Snapchat. Enten du bestemmer deg for å tjene penger på innholdet ditt ved hjelp av annonser, selge varer, eller promotere produkter for merker, er det noe for alle på plattformen.

Men, akkurat som med enhver sosial media plattform, med mindre målet ditt er å hjelpe andre med å bygge profilen deres, er nøkkelen til å tjene penger på Snapchat å bygge en stor og engasjert følgerbase.

For å gjøre det må du bli en mester i å publisere kreativt og verdifullt innhold som folk ønsker å konsumere og dele, og viktigst av alt, være konsekvent i det.

De fleste av de store kontoene har postet konsekvent i årevis, så forvent ikke å se umiddelbare resultater, med mindre du kan supplere innholdsskapingen din med betalte annonser, noe som helt klart vil fremskynde prosessen.

Viktigst av alt, ha det gøy! Du kan være i gang en stund før du ser noen store resultater, så kjenn publikummet ditt, lag innhold som resonnerer, og ha det gøy med det.