bilde av hvorfor starte en youtube kanal

Hvorfor du bør starte en YouTube kanal i 2024

Har du noen gang beundret en YouTubers innhold og ønsket at du også kunne starte en kanal og følge drømmene dine?

I denne posten skal vi utforske fordelene med å ha en YouTube-kanal i 2023 – fra å nå et globalt publikum, å tjene penger på YouTube og til å bygge et fellesskap av lidenskapelige følgere.

Du trenger ikke å investere en massiv mengde tid og penger for å starte en vellykket YouTube-kanal. Så la oss ta en titt på hvorfor 2023 er det perfekte tidspunktet for å starte kanalen din.

Fordelene ved å starte en YouTube-kanal i 2024

Å starte en YouTube-kanal har blitt veldig populært i dagens digitale verden, og med riktig strategi og taktikk på plass kan du bygge en vellykket kanal i 2024. 

1. Jobb fra hvor du vil

Med over 2 milliarder aktive brukere per måned og den nest største søkemotoren på nettet etter Google er YouTube en ideell plattform for å lage, dele og distribuere innhold. Du kan både jobbe hjemmefra eller fra en strand i syden.

Uansett hvor du er i verden, kan hvem som helst lage innhold og legge det ut på YouTube for å dele stemmen sin med verden. Det er den perfekte måten å raskt nå et globalt publikum og skape et navn for deg selv ved å finne din nisje. 

Som en ekstra bonus har videoer du legger ut på YouTube lengre holdbarhet, noe som gjør det mer sannsynlig at de dukker opp i fremtidige søk.

2. Tjene gode penger

Å opprette en YouTube-kanal har også økonomiske fordeler. Funksjonene for inntektsgenerering lar deg tjene penger på annonser som vises på videoene dine. 

For å bli akseptert i YouTubes partnerprogram (YPP), er det to kriterier du må oppfylle: ha 1000 abonnenter, og også ha 4000 timer seertid i løpet av de siste 12 månedene. Når du er akseptert, får du 55 % av alle annonseinntekter for vanlige videoer, og 45 % for YouTube Shorts.

bilde av hvorfor starte en youtube kanal

3. Selge dine produkter

YouTube har også ulike verktøy og funksjoner som lar deg lage og dele produktlinker på videoene dine. Du kan enkelt lime inn koblingene i beskrivelses delen, noe som gir seerne muligheten til å kjøpe produktene eller tjenestene du har laget.

4. Bygge et community

I tillegg til å ha potensialet til å tjene penger mens du gjør noe hyggelig, kan det å starte en YouTube-kanal også hjelpe deg med å bygge et fellesskap av lidenskapelige følgere som er interessert i din nisje. 

Å være en del av dette fellesskapet betyr å være i stand til å få kontakt med likesinnede og være i stand til å danne relasjoner med mennesker som deler samme interesser som deg.

5. Skape muligheter for deg selv

Til slutt, hvis du ønsker å komme i gang med YouTube, er 2023 det perfekte tidspunktet for å starte en YouTube-kanal. 

Selv om det ser ut til å være overmettet med innhold, er det fortsatt veldig gode muligheter. I tillegg kommer de fleste YouTube-brukere aldri opp til 10 000 abonnenter, noe som gir deg en fordel hvis du står på og fortsetter å lage innhold.

Dra nytte av ressursene som er tilgjengelige for å hjelpe deg med å lage og legge ut innhold, utforske funksjonene for inntektsgenerering og ta del i fellesskapet som omgir YouTube. Fra å bygge relasjoner til å dele stemmen din, det er ingen grenser for fordelene å starte en YouTube-kanal i 2023.

bilde av hvorfor starte en youtube kanal

Nå ut til et globalt publikum med YouTube

Har du noe å dele med verden, men er usikker på hvordan du skal komme i gang? 

Å starte en YouTube-kanal i 2023 er fortsatt en fin måte for alle å nå et globalt publikum! Med over 2 milliarder månedlige aktive brukere, er YouTube en av de største søkemotorene på internett, og lar deg markedsføre innholdet ditt i årevis – ikke bare måneder – etter at du har publisert det.

Men det kan være skremmende, med den overveldende mengden YouTube-kanaler som alle kjemper om seernes oppmerksomhet, kan du være bekymret for at det er for sent å komme inn på plattformen. 

Men med den riktige strategien kan du bruke algoritmen til din fordel og påvirke seerne uansett hvor liten kanalen din er. Du kan fokusere på å lage innhold som holder seg relevant over tid, og hold øye med de store kanalene for å se hva de gjør riktig.

Muligheten til å tjene penger

2024 er det perfekte tidspunktet for å starte en YouTube-kanal, med mange muligheter for inntektsgenerering. 

YouTube-annonser og YouTube-shorts er to gode måter å dra nytte av plattformens enorme publikum og tjene penger.

Med YouTube som den nest største søkemotoren på nettet, samt en av de mest besøkte nettsidene, er det mange muligheter å finne.

Alt du trenger for å begynne å dra nytte av disse inntektsgenerering mulighetene er å nå en av de to milepælene satt av YouTube for YouTubes partnerprogram: 

1000 abonnenter pluss 4000 timer seertid de siste 12 månedene, eller 1000 abonnenter pluss 10 millioner offentlig YouTube Shorts visninger på 90 dager.

Du vil ha et forsprang på folk flest siden internettforbindelsen i mange land fortsatt er i utvikling, og fordi de fleste gir opp å starte en YouTube-kanal på grunn av vanskelighetene med å lykkes på plattformen. 

Du kan spionere på større kanaler og lære av strategiene deres, slik at du kan få mest mulig ut av mulighetene for inntektsgenerering.

Til slutt, å lage innhold som aldri går av moten vil være nyttig for å få vedvarende seertall, noe som gjør det enklere å effektivt tjene penger på kanalen din.

Start YouTube-kanalen din i 2023 og få mest mulig ut av mulighetene for inntektsgenerering tilgjengelig på plattformen!

bilde av hvorfor starte en youtube kanal

Bygge et community på YouTube

Hvis du ønsker å bygge en tilstedeværelse på nettet og nå et større publikum, er en av de beste måtene å gjøre det på ved å opprette og administrere en YouTube-kanal. 

Som en av de beste søkemotorene på internett tilbyr YouTube mange muligheter til å nå et engasjert publikum og tjene penger uten å trenge en stor abonnent eller seere. 

Siden algoritmen fungerer for å anbefale videoer uavhengig av størrelsen på en kanal, eldes videoer godt på YouTube, noe som gir skapere muligheten til å tjene visninger lenge etter det første innlegget. 

Alle har  i teorien muligheten til å lage innhold og nå et globalt publikum, og ved å bygge et YouTube-fellesskap har du muligheten til å utvikle relasjoner rundt plattformen og utover. 

Ikke bare kan du hjelpe folk i din nisje, men du kan også tjene penger på innholdet ditt og tjene penger.

Med litt innsats kan du være en av de 1 % som når 10 000 abonnenter og mer, og skape et blomstrende og vellykket community.

Konklusjon

Å starte en YouTube-kanal i 2024, gi deg muligheten til å nå et globalt publikum og koble deg med likesinnede som deler interesser som deg.

Med riktig strategi og YouTube’s partnerprogram, vil du ha potensialet til å tjene penger mens du gjør noe du elsker. 

For å lykkes bør du fokusere på å lage innhold som holder seg relevant over tid, dra nytte av verktøyene som er tilgjengelige for å hjelpe deg. 

Derfor er 2024 det perfekte tidspunktet for å starte og starte drømmen om å være en YouTube-creator