bilde av hvordan du tjener penger på en nettside

Hvordan kan du tjene penger på en nettside

Bygge en nettside

I Desember 2020 begynte jeg å lære meg hvordan du bygger en nettside i WordPress. Jeg kjøpte ingen kurs eller bøker, men brukte Youtube og informasjon jeg fant på nettet.

Etter noen vanlige oppstartsproblemer, følte jeg etter noen uker med intensiv trening at jeg hadde nok kunnskap til å lansere min første nettside.

Jeg kjøpte et webhotell der jeg hostet min wordpress side, og jeg startet research om hva nettsiden skulle ha informasjon om. Målet mitt var at nettsiden skulle inneholde informasjon som løste problemer folk kunne ha, altså at nettsiden skulle ha en verdi. 

Etter noen dager med research fant jeg en nisje som ikke hadde altfor stor konkurranse, og jeg kastet meg rundt å skrev min første artikkel.

Etter noen uker der jeg jobbet med innholdet på nettsiden, var den klar for lansering i slutten av Februar 2021. 

Det jeg ikke kommer til å skrive om her er hvor viktig det er å optimalisere ditt innhold for søkemotorer (SEO). Dette kommer jeg til å skrive om i en post senere, men gjerne ta kontakt om du har spørsmål rundt dette.

Tjene penger på nettsiden

Noen uker etter at nettsiden var lansert hadde den allerede fått en god del trafikk, om dette var nybegynnerflaks, har jeg ikke svaret på akkurat nå.

Uansett så fant jeg ut at jeg kunne få en liten inntekt ved å bruke Google AdSense for å reklamere på nettsiden.

I Juli 2021 fant jeg også et nytt marked der jeg kunne tjene ekstra penger. Ved å bruke affiliate lenker på noen av sidene mine, kunne jeg få betalt når noen fulgte mine lenker.

Jeg opprettet en konto hos Amazon Associates, og kunne begynne å legge ved personlige affiliate lenker på noe av innholdet

1. Google AdSense

Jeg opprettet meg en konto og la inn søknaden for å godkjent å bruke annonser på min nettside. Etter en ukes tid var alt klar. Google Adsense fungerer slik at hvis noen klikker på reklamene på min nettside, får jeg betalt et visst beløp per click.

Jeg får også noen øre per visning av annonsen (display ads).

bilde av personer som tjener penger på affiliate markedsføring

2. Amazon Affiliate Program

Amazon sitt affiliate program fungerer slik at du får personlige lenker du kan legge ut på din nettside. Før du blir godkjent som samarbeidspartner, må du ha gjort to salg gjennom dine lenker. Etter det får du en sum utbetalt hver måned fra Amazon.

En affiliate lenke fungerer slik:

  • Jeg linker til et produkt på Amazon.com på min nettside
  • Når noen følger min lenke til produktet å kjøper det, får jeg en kommisjon fra salget.
  • Alle kommisjonene blir lagt sammen og utbetalt en gang i måneden.

Det finnes også mange flere måter å tjene penger på nettsiden, men jeg har ikke flere per i dag på min første nettside. 

Jeg skal oppdatere denne bloggposten hvis jeg oppdager flere inntektskilder fra nettsiden.

Passiv inntekt fra nettsiden

Vi skal se på hvor mye passiv inntekt jeg har tjent på nettsiden fra Mars 2021 til Sept 2021. Jeg vil si jeg har brukt ca 25 timer så langt på selve nettsiden, skulle jeg ha bygget den nå så tror jeg at ca 10-15 timer hadde holdt.

Vi starter med å se på hvor mye jeg har tjent på reklame fra Google Adsense:

Som vi ser har så har jeg tjent ca 4300 kroner på 6 måneder. Det er jo selvsagt ikke noe du blir rik av, men inntekten betaler for alle utgifter med nettsiden og alt jeg tjener nå anser jeg som passiv inntekt.

Vi ser at jeg har tjent ca kr 1700 på Amazon affiliate lenkene siden Juli 2021, denne inntekten har også hvert helt passiv og jeg er godt fornøyd med resultatet:.

så mye tjene jeg på affiliate lenker på min nettside

Regnskap

Som jeg nevnte tidligere har jeg brukt ca 25 timer så langt på nettsiden, vi kan da se på hvor mye jeg har tjent per time:

Timer = 25 / Overskudd = kr 4500 = 180 kr per time

Det som er fint med en passiv inntekt som dette, er at det jeg tjener på hver time brukt vil kun fortsette å stige så lenge nettsiden fortsetter å tjene penger.

Hvis vi sier at i slutten av 2021 har nettsiden et overskudd på kr 7000 å jeg har brukt 30 timer, blir da timelønnen min:

Timer = 30 / Overskudd = kr 7000 = 233 kr per time

Konklusjon

For min del så har det å lære meg å bygge en nettside vært en fantastisk opplevelse.

Selv om det har vært mye å sette seg inn i, så gir det meg noen utfordringer hver dag og det er kjekt å kunne se resultater. 

Å jobbe på nettsiden kan du gjøre hjemmefra eller egentlig fra hvor som helst bare du har tilgang til internett.

Jeg anbefaler å gi det et forsøk hvis du er interessert i å hjelpe folk i hverdagen med deres problemer, skrive innhold og har litt teknisk datakunnskap eller ønsker å lære deg.

Økonomisk så kan det være en veldig god investering, men det spørs litt an på hvilket innhold du liker å lage. Husk at ting tar tid, sørg for at du studerer og lærer deg søkemotoroptimalisering (SEO). 

Gjerne ta kontakt hvis du har noen spørsmål 🙂