bilde av å tjene penger på gaming

Tjene penger på gaming: 10 beste metoder

Det å tjene penger på gaming har blitt en reell mulighet de siste årene gjennom kanaler som Twitch og Youtube. De beste gamerne tjener også gode penger på å vinne turneringer i  populære spill som CS-GO og League of Legends. Selskaper står også i kø for å sponse e-sport lag og spillere. Så det å tjene penger på gaming er fullt mulig i 2022. 

Det å tjene penger på videospill kan fort bli en liten ekstrajobb hvis legger en del tid i det. Vi har sett på ti forskjellige måter du kan tjene penger på gaming:

De 10 beste metodene for å tjene penger på gaming

1. Livestreaming

Twitch og Youtube er begge plattformer der du kan livestreame gaming. Du kan tjene penger på livestreaming gjennom å skaffe deg et publikum som ser på at du spiller videospill.

Du kan da vise annonser, motta tips eller selge produkter til ditt publikum. Har du en stor Twitch eller YouTube kanal kan du også få tilbud om å lage sponset innhold, der for eksempel en spillprodusent betaler deg for å spille et bestemt spill.

De aller største gaming streamerne kan tjene flere millioner kroner i året.

2. YouTube gaming kanal

Det å starte en egen gaming kanal på Youtube er kanskje den beste sjansen du har til å tjene penger på gaming. Finn deg et spill som er populært og som du kan mye om.

Lag spillguider og tips rundt dette spillet over en lengre periode og du vil se at trafikken til din kanal din øker.

Får du over 1000 abonnenter til din kanal kan du tjene penger på reklame på dine videoer. Selv om gaming er ikke den nisjen med høyest betaling per tusen visninger, så er muligheten for en viral video høyere enn annet innhold.

Vær konsekvent med dine opplastinger over tid, og du kan få din egen Youtube gaming kanal.

3. Vinne gaming turneringer

Er du veldig god i et spill, så har du muligheten til å delta i turneringer både på nett og på eventer. Prispengene i slike turneringer har steget mye de siste årene, så hvis du er god nok til å vinne så kan du tjene gode penger her.

4. Bli spillanmelder

Er du god til å skrive eller å lage video, så har du muligheten til å tjene penger på gaming ved å bli en spillanmelder. 

Med mengden av nye spill som kommer ut i dag så trenger mange publikasjoner anmeldelser av spill. Enten om du får deg en fast jobb som spillanmelder eller om du bare jobber som frilanser, så er det muligheter for å tjene penger her.

5. E-sport

Det å tjene penger på e-sport er definitivt ikke for de fleste, men skulle du være så god i et spill så er det muligheter for å tjene gode penger her.

Det fleste e-sportsutøvere blir med på et lag eller en organisasjon som betaler spillerne lønn som hvilken som helst idrettsutøver. Dette er kanskje drømmen for mange, og kan jo kalles selve definisjonen på fulltids gamer.

6. Play-to-earn spill

I takt med NFTer og kryptovaluta har en ny sjanger dukket opp. Play-to-earn spill som Axie Infinity har de siste par årene blitt veldig populær og har millioner av spillere.

Play-to-earn spill gir spillere muligheten til å tjene kryptovaluta gjennom spillets mekanikker, som igjen kan brukes i den fysiske verden. 

Vi sier ikke at alle kan tjene penger på denne type spill, men det er en sjanger de fleste burde ha et øye for i fremtiden. 

7. Bli sponset

Etter at du har fått et ganske stort publikum til streamen din, enten det er på YouTube, Twitch eller andre steder, bør du tenke på å kontakte potensielle sponsorer.

For å skaffe sponsorer, er det første du må gjøre å forberede deg på å imponere dem. Søk deretter etter merker du liker, som kanskje vil sponse deg. Tenk også på: ønsker du eller bruker du allerede produktet deres?

Finn deretter hvem i det selskapet du vil at skal legge merke til deg. Bruk sosiale medier for å finne dem, eller hjelpe dem å finne deg.

Og husk, du prøver ikke å selge dem noe; du prøver å overbevise dem om at du kan gi verdi til dem eller produktet deres.

8. Spilltester

Spill går gjennom ulike utviklingsfaser før de slippes. Nær ferdigstillelsestidspunktet trenger utviklere utenforstående for å spille teste spillene sine med friske øyne. Som spilltester er jobben din å sjekke over alt utvikleren vil at du skal se på, som inkluderer å finne og dokumentere feil og andre problemer.

9. Selge kontoer eller digitale items

Hvis du har brukt nok tid på videospill, kan du kanskje flippe kontoen din eller verdifulle items i spillet til andre spillere.

Som et eksempel kan du videreselge digitale kort/items som du har tjent ved å spille til spillere som samler på disse.

Selv om du ikke vil tjene store penger på dette, kan du kanskje tjene nok til å dekke ditt neste spillkjøp.

Du kan også være i stand til å selge kontoer. For eksempel, i Overwatch, er praksisen med å bruke en “smurf”-konto (en sekundær konto som er rangert mye lavere enn spillerens faktiske ferdighetsnivå) vanlig. 

Siden du må nå et visst nivå for å delta i konkurranser, kan andre spillere kjøpe din konto for å spare tid. 

På samme måte kan en spiller betale deg for å oppnå en høy rangering på kontoen sin hvis du er dyktigere enn dem.

10. Investere i gaming selskaper

Å investere i selskaper som driver med gaming er kanskje ikke direkte å tjene penger på gaming. Men ofte de som bruker mye tid på gaming, ser trender og hvilke spill som vil bli eller har potensiale til å bli veldig populær.

Er du en av disse har du en fordel i forhold til andre i aksjemarkedet og du har muligheten til å tjene penger på å investere tidlig i selskaper du tror kan gjøre det bra.