bilde av hvordan tjene penger på tiktok

Hvordan kan du tjene penger på TikTok?

TikTok har tatt internett med storm de siste årene. Den sosiale medieplattformen med korte videoer som strekker seg fra femten sekunder til tre minutter har fått over en milliard brukere bare i USA. 

TikTok brukere bruker vanligvis smarttelefonene sine til å lage og dele populære korte videoer som inkluderer dans, komedie, utdanning og mer. 

Dette har åpnet muligheter for bedrifter til å samarbeide med innholdsskapere for å markedsføre sine merkevarer og engasjere potensielle kunder. I denne artikkelen ser vi på hvordan du kan tjene penger på TikTok og hvordan det kan bli en profitabel ekstrajobb.

Kan du tjene penger på TikTok?

Ja, det er mange forskjellige måter du kan tjene penger på TikTok som influenser eller som innholdsskaper

De 8 beste måtene å tjene penger på TikTok

Sosiale medier gir deg ofte gode muligheter til å tjene penger ved å nå ut til ditt publikum. Hvis du lurer på hvordan du kan tjene penger på TikTok, så har vi funnet de åtte beste måtene for deg nedenfor:

1. Bli med i TikTok`s Creator Fund

TikTok sitt eget creators fund betaler innholdsskapere for å lage engasjerende og populære videoer på TikTok. Du vil da få betalt ut i fra hvor mange visninger din video får.

For å bli med i TikTok`s creators fund så må du: 

  • Minst være 18 år
  • Ha over 10 000 ekte følgere
  • Ha 100 000 ekte visninger siste 100 dager
  • Og at du poster videoer som følger TikTok sin policy

2. Selg varer til dine TikTok følgere

En annen måte for TikTok influencere å tjene penger på er å selge dine egne varer eller merch. Her kan du selge alt fra t-skjorter til info-produkter som du tror dine følgere kunne tenke seg å kjøpe.

3. Lage sponset innhold

Det har også blitt veldig populært å tjene penger på å lage sponset innhold for en bestemt bedrift.  Der du får betalt for å reklamere for et spesielt produkt eller tjeneste.

4. Tjene penger på TikTok-annonser

Du kan tjene penger å lage annonser på TikTok for bedrifter som ønsker å nå ut med sine produkter til et bestemmt publikum. Annonsene kan du lage og legge ut på TikTok for Business.

5. Bygge og selge TikTok-kontoer

Mange bedrifter ønsker i dag å ha en populær TikTok konto, men har ofte ikke peiling hvordan de skal komme i gang.

Her du tjene penger ved å hjelpe slike bedrifter med å bygge opp et større publikum på en konto, så deretter selge disse kontoene.

6. Administrer influencer-kampanjer

Du kan også tjene penger vær å være administrator for forskjellige TikTok kontorer for bedrifter, der du planlegger og publiserer alt innholdet. Dette vil da være mer som en fast stilling eller som frilanser.

7. Affiliate linker

Du kan også tjene penger på TikTok ved å teste ut forskjellige produkter og gi din mening om disse. Hvis du liker produktet kan du anbefale dette til dine følgere, og legge ved en link der du vil få betalt en viss prosent av det dine følgere handler for.

8. Bli en merkevareambassadør

Det siste tipset vi har er at du kan bli en ambassadør for et spesielt merkevare som for eksempel Norrøna. Du vil ta bruke produkter, teste disse og generelt reklamere for produktene gjennom dine videoer.

Dette er mest vanlig for influencere med et bestemt publikum innenfor en nisje.

Hvordan tjene mer penger med dine TikTok-videoer?

Nå som du har fått mange gode tips om hvordan du kan tjene penger på TikTok, så har vi også noen tips til hvordan du kan få flere visninger å følgere.

Produsere innhold konsekvent:

For å lykkes på TikTok er det veldig viktig at du laster opp videoer så konsekvent som mulig. Prøv å hold deg til en fast rutine som et innlegg per dag eller 3 ganger i uken.

Engasjere deg med ditt publikum:

Det er også viktig at du aktivt engasjerer deg med ditt publikum. Svar på kommentarer, spør hvilket innhold de liker best og kjøre livestreams med Q&A`s.

Markedsføring ditt innhold på andre sosiale medier:

Du kan også få flere følgere ved å markedsføre din TikTok kanal på andre sosiale medier som Youtube, Instagram og Facebook. Kanskje ikke alle dine følgere der er klar over at du har en TikTok konto.

Prøv å skap forskjellige inntektskilder fra din TikTok konto:

Hele tiden prøv å utvikle nye måter du kan tjene penger på gjennom din konto. Opprett e-post lister, selg produkter, lansere en Patreon kanal eller start en Youtube kanal osv.

Hvor mange visninger trenger du for å få betalt av TikTok?

For å kunne tjene penger på visninger på TikTok så må du være en del av TikTok sitt creators fund. 

Dette krever som vi skrev tidligere at du er minst 18 år, har over 10 000 ekte følgere og over 100 000 visninger i løpet av de siste 100 dager.

Oppfyller du alle disse kravene har du muligheten til å tjene penger på TikTok gjennom visninger av dine videoer.

Hvor mye penger kan du tjene på TikTok?

Personer på TikTok med mange følgere tjener alt mellom 2000 kr til 50 000 kroner i måneden.

Dette kommer an på ganske mange forskjellige faktorer som hvor i verden du bor, hvor mange følger og visninger du har og hvilken type videoer du lager.

På TikTok er det ofte de videoene med mest engasjement som tjene mest penger, dette er ofte innenfor sjangere som dans, humor og under