Burde vi snakke mer om å det å skaffe seg en ekstrainntekt?

Hvor mye kan du spare hver måned?

I dagens samfunn hører vi stort sett kun om at du må spare mer penger, bruke mindre eller investere mer av din inntekt, for å kunne forbedre din personlige økonomi. Men sjelden om det å ha en ekstrainntekt å tjene penger på nett.

Hvorfor er det egnetlig slik?

Hvis vi tenker oss at du har et ønske om å få en bedre økonomi. Du har allerede en fast inntekt med faste utgifter, og ditt forbruk ser ca sånn ut:

  • Faste utgifter utgjør 50% av din inntekt
  • 30% er til mat, klær og lignende
  • 20% kan brukes på det du ønsker

Det vil si at i denne situasjonen kan du maks spare 20% av din inntekt. Dermed har du satt et tak på hvor mye du har mulighet til å spare hver måned.

Hvordan vil en ekstrainntekt påvirke sparingen?

Hvis personen i dette eksemplet skaffer seg en liten ekstrajobb, og tjener inn ca 10% av sin faste inntekt. Da vil plutselig denne personen få det mye lettere å kunne spare penger

Da har makstaket på mulig sparing økt fra 20% til 30%. Det vil da bli mye enklere å spare mer, fordi personen slipper å gi opp alle ting han eller hun liker å bruke penger på. 

I dette tilfelle så trenger personen kun å tjene inn 10% av sin opprinnelige inntekt, for å skape et miljø som gjør det lettere å spare.

Hvor mye tid bør du bruke på en ekstrajobb?

Hvis du klarer å finne deg en ekstrajobb der du kan tjene penger hjemmefra og som betaler like mye som din faste inntekt, så trenger du kun å jobbe 10% av din vanlige arbeidstid fordelt på 7 dager.

Si du jobber 40 timer i uken, da trenger du kun å bruke 4 timer i uken på din ekstrajobb. Noe som tilsvarer ca 35 minutter hver ettermiddag / helg.

Dette er jo noe de aller fleste har tid til. Det er også mulig du finner en ekstrainntekt som betaler mer enn du tjener i din faste jobb. Da vil du kunne jobbe enda mindre, eller gi deg muligheten til å forbedre din økonomi enda mer

Konklusjon

Som sagt så synes jeg det er veldig lite fokus i Norge på det å skape en ekstrainntekt for seg selv. Jeg synes det er noe mange burde prøve, i stedet for å kun fokusere på å spare mer.

Det er også veldig mye lærdom i å starte en liten bedrift for deg selv for å skape en ekstrainntekt. Mange vil lære mye om seg selv i den prosessen. 

Det er i dag veldig mange måter du kan få en ekstrainntekt på, uten å risikere noe helst. Les mer om hvilke ekstrajobber som kan passe for deg.

Så min konklusjon er at alle som ønsker å forbedre sin personlige økonomi, burde prøve å skaffe seg en ekstrainntekt. I stedet for å kun fokusere på å spare mer.

Den aller beste løsningen er jo en superkombinasjon av dette, der du både tjener og sparer mer. Da vil du virkelig se resultater raskt.

Har du noen spørsmål om hvordan du kan komme i gang å skaffe deg en ekstrainntekt, gjerne ta kontakt med meg!