bilde av hvordan du tjener penger på Youtube

Hvordan tjene penger på Youtube?

Hvordan tjene penger på Youtube?

I denne artikkelen skal vi se litt på hvordan du kan tjene penger på din Youtube kanal. Som vi vet som har Youtube blitt en av verdens mest brukte nettsider, med over 5 milliarder videoer som vises hver eneste dag. Her er det gode muligheter for at du kan tjene penger på Youtube.

Det betyr likevel ikke at det er enkelt å tjener penger på Youtube. Det kreves ganske hardt arbeid over lang tid før du vil klare å skape en inntekt.

Siden du er både avhengig av abonnementer og hvor lang tid folk bruker på ditt innhold, kommer du ikke unna med en quick fix løsning.

Jobb derfor målrettet over en lengre periode, og produser innhold som skaper verdi for andre. Da er det ganske stor sjans for at du har en får muligheten til å tjen penger på Youtube plattformen. Vi håper denne artikkelen hjelper deg med å forstå mer om hvordan tjene penger på Youtube.

3 måter å tjene penger fra din Youtube kanal:

Det finnes i dag flere måter du kan tjene ekstra penger Youtube kanalen din. Vi skal se på de tre som metodene som vi mener er de mest vanlige og enkleste å bruke:

Tjen penger på annonser

For de fleste Youtube kanaler så er den klart største inntektskilden reklame. For å kunne starte å vise reklame på dine videoer, må du bli med i Youtube sitt partnerprogram.

For å kunne kvalifisere til partnerprogrammet er det visse krav din kanal må oppfylle:

 • Du må ha minst 1000 abonnementer på din kanal
 • Din kanal må ha minst 4000 timer seertid på dine videoer siste 12 måneder

Hvor mye du tjener på reklame på dine videoer er avhengig av to ting:

 •  Hvor mange visninger din video har
 •  Hvor mye du får betalt for hver 1000 visning

Det som avgjør hvor mye du får betalt for hver tusende visning, er hva din video handler om.

For eksempel hvis du lager en video om gaming, kan det hende du får betalt 25 kroner per tusende visning. Men har du en video om kredittkort, kan du få 250 kroner i reklameinntekter per 1000 visning. 

Dette viser at det er ikke kun hvor mange som ser din video som avgjør hvor mye du tjener, men også hva videoen din handler om.

bilde av hvordan du tjener penger på sponsede videoer

Tjene penger på sponsede videoer

Du kan også tjene penger på din Youtube kanal ved å la forskjellige bedrifter være sponsorer for dine videoer. Dette fungerer vanligvis slik at du reklamerer for deres produkt for eksempel i starten av din video.

Hvor mye du kan få betalt for en sponset video, avhenger helt av hvor mange som ser ditt innhold og hvilket produkt det er.

Det som er fint med sponsede videoer er at det ikke må være relatert til ditt innhold. Fordi du kan lage egne snutter, der du forklarer hvorfor dette er et godt produkt.

Det er viktig å annonsere at det er sponset innhold du viser i videoen, hvis ikke kan din video bli flagget og tatt ned.

Her ser vi en oversikt over hvor mye du kan forvente å tjene penger på Youtube på ditt sponsede innhold i forhold til hvor mange abonnementer du har:

 1. 50,000 til 100,000 abonnenter: kr 4000 til kr 8000 per video.
 2. 100,000 til 500,000 abonnenter: kr 8000 til kr 24 000 per video.
 3. 500,000+ abonnenter: kr 24 000 til kr 40 000+ per video.

Dette er ingen fasit, du kan få sponset dine videoer med langt færre abonnenter og bruke pengene på nye videoer.

Tjene penger på tips fra fans

En annen måte å skaffe en inntekt fra Youtube, er å la dine trofaste følgere betale deg litt for innholdet du produserer. Dette er ikke noe som anbefales til de som er nye på plattformen, men som har bygd opp en et fast publikum over en lengre periode. 

Youtube Medlemskap Program

Youtube sitt eget medlemskaps program, der dine følgere kan betale en månedlig avgift for eksklusivt innhold, andre fordeler eller bare for å støtte deg og kanalen din. 

Du tjener penger fra Patreon

Nesten det samme som Youtube sitt program. På Patreon kan dine følgere abonnere på din kanal, for å få ekstra innhold utenom det du serverer på Youtube eller bare for å støtte deg i ditt arbeid. 

Tips fra de som ser videoene dine online

Det å få tips fra dine følgere kan også være en måte å du tjener penger på. Det er mest vanlig under livestreams, der folk kan kjøpe Super Chat funksjonen der deres melding vises ekstra godt for streameren. 

For ikke lenge siden så introduserte Youtube funksjonen Super Thanks. Der kan dine seere gi tips på dine vanlige videoer også, som en takk for godt innhold. Slik at du kan tjene ekstra penger på Youtube kanalen din.

bilde av hvor mange følgere du trenger på youtube

Hvor mange følgere trenger du for å tjene penger på Youtube?

Det første du trenger for å begynne å tjene en fast inntekt fra din Youtube kanal, er minimum 1000 følgere. Som vi nevnte tidligere, kan du da bli med i Partnerprogrammet som gjør at du kan tjene reklameinntekter på dine videoer.

Etter du har fått over 1000 abonnenter, så er det egentlig opp til deg hvor mye kan du tjene. Jo mer kanalen din vokser, jo høyere vil dine inntekter bli på Youtube.

Men det er ikke kun det som avgjør hvor mye du kan tjene på Youtube. Det kommer også an på:

 • Hvor engasjerte dine følgere er
 • Hvilket type innhold du lager. Finans relatert innhold tjener bedre en for eksempel gaming.
 • Vil bedrifter sponse ditt innhold 
 • Hvor mange som ser dine videoer utenom dine følgere
 • Pluss mange andre faktorer

Det er derfor veldig vanskelig å si hvor mange følgere du trenger for å tjene penger på Youtube. Men fortsetter du å lage innhold som har en verdi for dine seere, så vil du få noe igjen for det over tid.

Er det å tjene penger på Youtube noe for deg?

Hvis du mener du har innhold som kan gi folk verdi og du har lyst til å lage videoer og tjene penger, er en Youtube kanal noe du absolutt bør prøve.

Du bør kanskje ikke lage kanalen kun fordi du har lyst til å tjene penger, men kanskje som en kombinasjon av en utfordring og en lyst til å formidle ditt budskap.

En ting du bør huske på, er at det å skape et publikum kan ta lang tid. Sett derfor av mange måneder og prøv å legge ut innhold jevnlig over tid.

Ikke bli skuffet hvis bare noen få personer ser dine første videoer. Algoritmen trenger tid til å forstå hva dine videoer handler om, før de kan begynne å vise de frem.

Så ikke gi opp etter noen videoer. Står du på over lang nok tid, kan Youtube bli en fantastisk ekstrajobb der du kan tjene ekstra penger

Vanlige Spørsmål - Tjene penger på Youtube

Hvor mange YouTube-avspillinger skal til for å tjene 1000 kroner?

Det er mange variabler som spiller inn på hvor mye du tjener på YouTube. Skapere betales per klikk på banner- og videoannonser. Så du kan få 10 000 visninger eller 50 000 visninger og tjene 1000 kroner. Det som betyr noe er hvor relevante annonsene er for publikummet ditt og om de klikker på dem eller ikke.

Hvordan starter du en YouTube-kanal og får betalt?

 1. Logg på YouTube-kontoen du vil tjene penger på.
 2. Klikk på ikonet for kontoen din øverst til høyre.
 3. Klikk på YouTube Studio.
 4. I menyen til venstre velger du Andre funksjoner > Inntektsgenerering.
 5. Les og godta vilkårene for YouTubers partnerprogram.
 6. Opprett en ny Google AdSense-konto eller koble en eksisterende til kanalen din.

Hvor mye tjener du med 1 million YouTube-avspillinger?

I følge data samlet inn av Business Insider kan 1 million YouTube-visninger gi deg mellom 30 000 kr og 250 000 kr.

Hvor mye penger kan du tjene på YouTube?

Du kan tjene så lite som noen få kroner og oppover til  titusenvis av kroner på YouTube. Hvor mye penger du tjener på YouTube avhenger av hvor mye innsats du vil legge ned i det.

Hvordan tjener folk penger på YouTube?

Folk tjener penger på YouTube ved å:

 • Bli med i YouTubes partnerprogram
 • Selger produkter eller varer
 • Crowdfunding prosjekter
 • Fan-finansiering
 • Lisensiere innhold til media
 • Jobber med merkevarer som influencer
 • Å bli en affiliate markedsfører

Hvor mange abonnenter trenger du for å tjene penger på YouTube?

Du trenger 1000 abonnenter for å søke om inntektsgenerering gjennom YouTubes partnerprogram (pluss 4000 seertimer det siste året). Du kan prøve noen av de andre inntektsgenereringstaktikkene i dette innlegget med færre abonnenter, men flere abonnenter tjener mer penger.

Hvordan kan du tjene penger på YouTube uten å lage videoer?

Den eneste måten å tjene penger på YouTube uten å produsere videoer er å gjenbruke andre skaperes innhold. YouTube har et bibliotek med videoer som faller inn under Creative Commons-lisensen. Denne lisensen lar deg publisere andres innhold og tjene penger på det. Hvis du finner en video med CC-BY-lisensen, kan du bruke og skreddersy den til din smak.