bilde av hvordan du kjøper aksjer hos Nordnet

Nordnet – Mine Erfaringer

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan komme i gang med sparing og investering hos den mest populære nettmegleren i Norge, Nordnet.

Jeg skriver også litt om mine erfaringer med plattformen, og hvorfor jeg mener du burde starte med sparing og investering hos Nordnet.

Nordnet ble grunnlagt i 1996 og er en av de første nettmeglerne i Norden.

Denne type tjenester som kjøp og salg av aksjer og aksjefond på nett har selvsagt blitt mer og mer populær med årene, og Nordnet har i dag ca 300 000 kunder i Norge som investerer sine penger på plattformen.

Disclaimer: Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Nordnet Erfaringer

Jeg har nå brukt Nordnet sin nettmegler plattform i over 15 år til å kjøpe fond og aksjer. Tror jeg kan si at jeg aldri har opplevd noen problemer. 

Det eneste jeg kommer på er at det kan være litt slitsomt å avslutte en konto, men har alltid fått gode instruksjoner hvordan jeg fikser dette.

Det jeg liker best med Nordnet er hvor enkelt og oversiktelig det er å bruke plattformen. 

Du får full oversikt over hvor mange prosent du har investert i de forskjellige postene dine, så du enkelt kan følge med hvor diversifisert du er. 

Også sikkerheten er helt upåklagelig, jeg har alltid følt meg trygg på plattformen.

Nordnet har også en veldig god app som jeg kun har positive erfaringer med. Det er egentlig ikke så mye mer å si enn at for meg så er Nordnet ikke bare Norges største nettmegler, men også den beste.

Så hvis du har planer om å komme igang med investeringer eller sparing, så er Nordnet et sikkert og trygt valg.

Aksjesparekonto hos Nordnet

En aksjesparekonto er veldig fordelaktig for deg som har planer om å spare penger langsiktig i aksjer, indeksfond eller aksjefond. Med en aksjesparekonto

Det er først når du skal ta ut gevinsten din, altså det du har tjent på dine investeringer at du må betale skatt. Dette betyr at du vil få full effekt av renters-rente prinsippet, og avkastningen din kan bli mye større.

Alle innskudd du har utført kan du selvfølgelig ta ut skattefritt.

Flytte aksjesparekontoen din til Nordnet

Har du en aksjesparekonto i din bank eller andre plasser som du ønsker å flytte over til din Nordnet konto?

Ingen problemer.

Følg anvisningene under:

 1. Før du kan starte flyttingen av din AKS konto, må du bli kunde hos Nordnet. Bli kunde nå
 2. Neste steg når du har blitt kunde er å opprette en aksjesparekonto, hvis du allerede ikke har en.
 3. Så må du fylle ut et skjema med overføringsmakt til Nordnet
 4. Da skal alt være klart til å flytte din aksjesparekonto. Være veldig nøye når du fyller ut skjemaet.

Fordeler med Aksjesparekonto

Som vi nevnte over så finnes det flere fordeler med en aksjesparekonto. Her har vi listet opp det vi mener er det største fordelene:

 1. Du kan kjøpe, selge og bytte aksjer og aksjefond innad i aksjesparekontoen uten å utløse skatt – du skatter når du velger å ta ut gevinsten du har tjent over ditt innskudd.
 2. Over tid kan du opparbeide deg en betydelig utsatt skattefordel som følge av renters-rente effekten som opprettholdes ved bruk av aksjesparekonto
 3. Du opparbeider deg årlig skjermingsfradrag på din aksjesparekonto.
 4. Det er gratis og det er ingen gebyrer for å opprette aksjesparekonto hos Nordnet. Prisene på fond eller aksjer er det samme om du sparer i aksjesparekonto eller i fondskonto.
 5. Nordnet har et meget stort utvalg av aksjer, fond, ETF`er og indeksfond du kan velge å spare i.

Kjøpe aksjer hos Nordnet

For å kunne kjøpe aksjer hos Nordnet må du selvsagt registrere deg som kunde og ha tilgang til midler på din konto.

Når alt dette er på plass kan du komme i gang med å kjøpe aksjer. Slik går du frem:

Slik handler du aksjer:

 1. Finn frem til aksjen du ønsker å handle
 2. Velg hvilken konto du ønsker å handle på
 3. Velg antall aksjer du ønsker å handle
 4. Velg prisen du ønsker å handle for
 5. Nederst får du opp totalbeløpet du må betale (her er kurtasjen inkludert).
 6. Du vil få opp en ordrebekreftelse. Der vil du se om ordren ligger i markedet, eller har blitt gjennomført.

Nedenfor kan du se en video om hvordan du kan kjøpe aksjer hos Nordnet:

Disclaimer: Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Selge aksjer hos Nordnet

Det å selge aksjer hos Nordnet bli nesten den samme prosessen som å kjøpe aksjer. Husk å at du ikke kan utbetale pengene samme dag, uten å bli belastet for dette. Les mer om dette lengre ned i artikkelen.

Slik selger du aksjer:

 1. Finn frem til aksjen du ønsker å selge på din konto
 2. Klikk på selg
 3. Velg antall aksjer du ønsker å selge
 4. Velg prisen du ønsker å selge for
 5. Nederst får du opp totalbeløpet du vil selge (her er kurtasjen trukket fra).
 6. Du vil få opp en ordrebekreftelse. Der vil du se om ordren ligger i markedet, eller har blitt gjennomført.

Nedenfor kan du se en video om hvordan du kan selge aksjer hos Nordnet:

Indeksfond hos Nordnet

Et indeksfond er en type aksjefond som sporer ytelsen til en bestemt referanseindeks i aksjemarkedet. Det betyr at fondet kjøper alle, eller et representativt utvalg, av verdipapirene som er med i indeksen.

Disse fondene har blitt svært populære de siste årene fordi de tilbyr investorer en rimelig måte å få eksponering mot et bredt spekter av aksjer. I tillegg, fordi et fondet speiler ytelsen til en indeks, har det ikke samme risiko som andre typer aksjefond.

Hos Nordnet har du tilgang til de aller fleste Indeksfond som finnes. Du kan også kjøpe Nordnet sine egne Indeksfond som kun finnes på plattformen.

Litt mer om indeksfond:

Aksjefond hos Nordnet

Et aksjefond er altså et type fond der porteføljen til fondet består av minimum av 80% aksjer. Aksjefond brukes vanligvis av investorer som ønsker å ha en litt mer diversifisert portefølje enn de får ved å kjøpe enkeltaksjer og som vanligvis har en lengre sparehorisont.

Hos Nordnet har du selvfølgelig tilgang til de aller fleste aksjefondene både i Norge og Utland.

Plukk aksjefond innenfor en bransje eller sektor du har spesiellt tro på i fremtiden.

Kurtasje hos Nordnet

Hva er kurtasje?

Kurtasje er den prisen du betaler for å kjøpe eller selge en aksje, ETF`er eller andre verdipapir. Det er en avgift du betaler til Nordnet for å gjennomføre en handel på børsen. Kurtasjen du betaler er avhengig av den prismodellen som du har.

Her kan du se hvilken prismodell du har hos Nordnet. 

Kurtasjen trekkes på etterskudd fra din konto og  den er ikke inkludert i den totale kostnaden du ser når du legger din ordre. 

Vær oppmerksom på at du betaler forskjellig kurtasje dersom aksjen i Norden eller i Utlandet. Du betaler ikke kurtasje når du handler indeksfond eller aksjefond.

Se video under som forklarer kurtasje hos Nordnet:

Betale rente på pengene som jeg utbetaler Nordnet

Når du har solgt aksjer på Nordnet så går du inn i en periode som plattformen kaller for en oppgjørsdag.

Før du kan nå utbetale pengene, så er oppgjørsreglene for aksjer er slik at solgte aksjer har likviddag to dager etter handelsdag (Handledag + 2 dager). 

Det betyr at når du selger aksjer så får du egentlig ikke pengene av kjøperen før to dager etter at handelen ble gjennomført. Et salg som gjennomføres onsdag vil få likviddag fredag.

Skulle du uansett ikke ha tid til å vente med å utbetale pengene fra aksjesalget, så vil du bli belastet med en rente på 6.14% hvis du ikke har belåningsavtale med Nordnet.

Har du en belåningsavtale, vil du bli belastet med en rente på 11,75%.

Så det er optimalt å planlegge uttak av penger fra aksjersalg minst T+2 dager etter salg.

Vanlige spørsmål Nordnet

Er Nordnet trygt?

Ja, Nordnet er trygt. Nordnet er en av de største nettmeglerne i Norden, og bruker mye ressurser på å følge utviklingen tett innenfor bank- og nettsikkerhet. Nordnet er også underlagt tilsyn fra både det norske Finanstilsynet, og det svenske Finansinspektionen. Dette sørger for at dine penger er trygge og har en forsikring.

Er Nordnet gratis?

Det er helt gratis å bli kunde i Nordnet. Det er heller ingen administrasjonskostnad forbundet med dine kontoer hos Nordnet. Når du skal handle finansielle aktiva som aksjer og aksjefond, betaler du en kurtasje til plattformen. Det er også en plattformavgift for deg som eier fond hos Nordnet. Disse vil variere ut i fra hvilke type fond du har.

Hvor mye tar Nordnet i kurtasje?

Når du handler aksjer eller andre verdipapir hos Nordnet må du betale en avgift til nettmegleren. Det er dette som er kurtasje. Hvor mye du betaler i kurtasje avhenger litt av hvilke type kunde du er. Minstekurtasje for en normal bruker hos Nordnet er kr 99 per handel utenfor Norden og kr 79 for handel i Norden.

Hva koster en aksjesparekonto hos Nordnet?

Det er helt gratis å opprette aksjesparekonto hos Nordnet. Med en aksjesparekonto kan du investere uten å måtte betale skatt hvert år. Du betaler først skatt av din gevinst når du tar ut pengene. Slik får du full utnyttelse av rentes-rente effekten.

Hva tilbyr Nordnet?

Investerer du hos Nordnet kan du kjøpe aksjer, aksjefond, indeksfond og ETFer på børsene i Norden, Europa og USA. Utvalget av finansaktiva hos Nordnet er blant de beste du får i Norden hos nettmeglere.

Har Nordnet indeksfond?

Ja Nordnet har både sine egne indeksfond og de mest populære indeksfondene i Norge. Indeksfond er et passivt forvaltet fond som følger en referanseindeks som kan gi deg god diversifisering og lave kostnader.

Nordnet sine indeksfond har ingen forvaltningsavgift og et minste kjøp på kr 100. Årlig avgift er kun 0,19%, som er noe av de billigste på markedet.