bilde av passiv inntekt i 2022

Passiv Inntekt: 6 Ideer for 2024

Hva er en Passiv Inntekt?

Passiv inntekt kan være litt vanskelig å beskrive, men for meg er passiv inntekt er type inntekt der du legger ned alt arbeid på forhånd, så du kan lene deg tilbake og nyte belønningen fra arbeidet senere. Det er en type inntekt er du ikke får betalt for dine timer fra dag til dag, men for all den tiden du har lagt ned på forhånd. La oss se på et eksempel:

passiv inntekt er penger du tjener over tid med alt arbeid gjort på forhånd

Her startet vi med ett produkt som vi brukte 100 timer på å lage, som vi kan selge for 100 kroner. 

Det første produktet vi selger gir oss bare en inntekt på 1 kr per time vi har brukt, men så lenge salget av produktet stiger, vil vårt produkt fortsetter å stige i verdi per time vi har brukt. Hvis du ser på grafen så ser du at når vi har solgt 1000 produkter, så tjener vi 1000 kr per time vi har brukt. 

Men hva skjer hvis du må bruke 100 timer til på vedlikehold og oppdateringer av produktet?

passiv inntekt ideer for å tjene penger mens du sover

Da ser vi plutselig et fall på 100% i verdi per time brukt. Så klart dette er bare ett enkelt eksempel, men dette forklarer litt hvordan passiv inntekt fungerer. Hvis du må bruke mye tid på noe som skulle være en passiv inntekt, så vil verdien per time brukt stupe.

Passiv Inntekt har ofte blitt beskrevet som å tjene penger mens du sover, dette beskriver ganske bra hva en perfekt passiv inntekt skal være, men de fleste typer passiv inntekt trenger en viss form for vedlikehold.

Men unngå å lure deg selv ved å tro at du har en passive inntekt viss du må bruke flere timer hver dag for å opprettholde den, da er det mer en aktiv inntekt.

Uansett det å skape seg selv en passiv inntekt er en veldig fin måte å tjene penger hjemmefra.

6 Ideer for å Tjene Passiv Inntekt i 2023

1. Nettsider

Fremdeles er det å bygge en nettside et godt alternativ hvis du har lyst å skape en passiv inntekt, men det krever noen tekniske ferdigheter hvis du vil ha full utnyttelse av nettsiden og redusere kostnader så mye som mulig. 

Dette betyr at du mest sannsynlig må lære deg WordPress, sette opp domener og hosting for din nettside. Det finnes tusenvis av videoer og tutorials om hvordan du lærer deg dette på Youtube og på andre kilder.  

Hvis du allerede kan alt dette å er klar til å starte en helt ny nettside, er det alltid lurt å gjøre dette med en klar strategi på plass. Denne strategien kan være å bygge en affiliate nettside, e-commerce gjennom for eksempel Shopify, bygge en informativ nettside med høy trafikk for å selge annonser eller eventuelle andre strategier.

Når din nettside er oppe å alt kjører greit, så vil det jo fremdeles kreves en god del tid til å oppdatere nettsiden med nye artikler, nye produkter og annonser. Selv om en nettside vil aldri bli 100% passiv, så er det fremdeles en kjempegod måte å lære deg hvordan du kan tjene penger på nett i 2021.

Les mer her om hvordan du kan tjene penger på nettside

2. Affiliate Markedsføring

Affiliate markedsføring er en kjempegod måte å tjene passiv inntekt på, noen vil si at dette er den beste formen for passiv inntekt, men det kommer helt an på ditt publikum og din rekkevidde. Affiliate markedsføring er å referere en kunde til å kjøpe eller prøve et produkt, der du får en kommisjon for hvert solgte produkt. 

Hvor mye du tjener for hver referanse vil variere den del med hvilken avtale du har med selskapet du samarbeider med, men vanligvis rundt 5 – 20 %.

Hvor mye passive inntekt du kan generere på disse referansene er veldig avhengig av hvor volum. Jo flere mennesker du kan nå med dine referanse lenker, jo høyere sjanse har du til å trigge kommisjonen.

 Men det er også veldig viktig å forstå hvilket publikum du reklamerer til, å bruke dette til å plukke riktig nisje til hvilket produkt du kan markedsføre for. 

Hvis ditt publikum stort sett er menn mellom 25 – 50 år, så er det en dårlig strategi og markedsføre sminke for damer. Uansett så kan affiliate markedsføring være en fantastisk kilde for å generere passiv inntekt, finn din nisje og ditt publikum og resten vil ordne seg selv.

3. Utbytteaksjer

Kjøp og holde på aksjer som gir utbytte fra gode selskaper er muligens en av de aller mest kjente formene for å generere passiv inntekt. Det krever ikke veldig mye arbeid på forhånd, men du må selvsagt undersøke og sette deg godt inn hvilke selskaper du skal kjøpe og du trenger en god del kapital. 

Hvordan fungerer passiv inntekt fra utbytteaksjer?

passiv inntekt fra utbytte aksjer over lang tid kan fungere veldig bra

Vi ser fra denne grafen at vis du eier en aksje i dette selskapet så betaler de ut 5 kr per aksje to ganger per år, det vil sit at du som eier en aksje får 10 kr i året i utbytte hvert år. 

Eier du 100 aksjer i dette selskapet så vil du få 1000 kr i utbytte hvert år. 

Selv om utbytte aksjer er en fantastisk måte å generere passiv inntekt på, så vil det kreve ganske mye kapital før du begynner å sett en merkbar effekter av ditt utbytte, men dette er noe du kan jobbe med over lang tid ved å investere ditt utbytte i nye aksjer og skyte inn penger hver måned over mange år. 

Hvis du gjøre gode undersøkelser på forhånd å kjøper deg gode selskaper, kan passiv inntekt gjennom utbytteaksjer fort bli din nye favoritt inntektskilde. 

4. Leieinntekter

Det å tjene penger fra leieinntekter regnes for å være en av de originale kildene for passiv inntekt. Men såklart dette markedet har forandret seg over de siste tiår, men det vil alltid være muligheter for å leie ut sine eiendeler. 

Det er en ganske enkel form for passiv inntekt, alt du trenger er noe du har som du kan leie ut, og noen som er interessert i å leie dette. 

Når vi snakker om leieinntekter så tenker de fleste på utleie av hus, leiligheter eller hytter, men det finnes selvsagt også veldig mange flere ting du kan leie ut. Bilen din, sykkelen eller båten, så lenge det er et marked for det du vil leie ut så skal det være mulig.

Det er bare fantasien din som stopper deg når det kommer til å tjene en passiv inntekt fra å leie ut noe. Men det er også veldig viktig at folk har enkelt tilgang til å finne det du leier ut, men i dag så burde det være ganske lett å markedsføre på nett, bruk Finn.no, Facebook, digitale annonser eller din lokale avis.

Les mer her om hvordan du lykkes med å leie ut på Airbnb

bilde av passiv inntekt fra youtube

5. YouTube

YouTube har blitt en av de aller mest populære medieplattformene i verden, med over 2.3 milliarder brukere. Så klart med et så stort publikum, er YouTube en gullgruve når det kommer til å finne måter å tjene penger på. De mest populære måten folk tjener penger på nett gjennom YouTube i dag er reklame på videoer, affiliate markedsføring og sponsede videoer.

Det har selvsagt vært en del diskusjoner om å lage YouTube videoer kan regnes som passiv inntekt, men hvis vi ser på det jeg mener er kriteriene for hva som kan regnes som passiv inntekt, tror jeg YouTube faller under den kategorien:

  • Alt arbeid er gjort på forhånd.
  • Inntektene vil fortsette å komme inn så lenge videoen blir sett.
  • Du tjener mer penger per time brukt jo mer inntekt videoen genererer.
  • Noe vedlikehold kan bli nødvendig, men ikke obligatorisk.
Les mer her om å tjene penger på Youtube

6. Selge ett Digital Produkt

Salg av et digitalt produkt som et regneark, musikk, bilder eller ett online kurs er en fantastisk måte å tjene passiv inntekt på. Men så klart for å få solgt dette produktet må det være en etterspørsel eller i en nisje der det ikke er stor konkurranse for å starte å tjene penger.

Jeg anbefaler å lage et digitalt produkt i en nisje der du har en fordel eller innenfor et felt der du er veldig engasjert. 

Før du starter å jobbe med ditt produkt gjør grunnleggende undersøkelser som å sjekke etterspørsel og hvor stor konkurranse det allerede er i markedet der du ønsker å å gi ut ditt produkt.

Det finnes mange plattformer der du kan selge ditt digitale produkt. Etsy, Skillshare og Printful for å nevne noen store internasjonalt. Det er mange fordeler med å selge et digitalt produkt, kontra et fysisk produkt. Du slipper fraktkostnader, logistikk og stort sett minimale produksjonskostnader.

Markedet ditt blir veldig enkelt globalt og det finnes nesten ingen øvre grenser for hvor mange produkter du kan selge. Så finn din nisje i dag, lag et digitalt produkt og begynne å tjene passiv inntekt.